USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Комунальники кажуть, що почистили дороги. Водії і жителі околиць - не в захваті

18 Грудня 2009 13:23
Працівники комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» уже другий день поспіль цілодобово, без сну і відпочину, піском і сіллю, щітками і лопатами борються зі стихією на луцьких вулицях. Вони стверджують, що все почистили.
Головний інженер КП «Луцькспецкомунтрансу» Микола Іващук повідомив «ВН» стверджує, що усі луцькі вулиці уже посипані піщано-сольовою сумішшю і завалів немає.
Дороги розчищаються планово. Спочатку ті, де рухаються тролейбуси та маршрутні таксі, а потім – бічні. «На дорогах працюють 8 одиниць техніки, яка розчищає сніг і розсипає сіль з піском. «Люди працюють 24 години на добу. Ми уже розкидали 217 тон піщано-соляної суміші», - сказав Микола Іващук.
На запитання про те, чи достатньо солі і піску розсипали комунальники, Іващук відповів, що висипана кількість суміші є «оптимальною» для обласного центру Волині.
«Поки що розчищаємо і посипаємо. Сніг не вивозимо. Коли почлнемо вивозити - не знаю. Це питання до керівництва» - сказав «ВН» заступник директора КП \"Луцькспецкомунтранс\" Василь Солоха.
Проте у службі оперативного реагування «15-80» повідомили, що на службу телефонують лучани, котрі мешкають у приватному секторі і запитують, коли будуть розчищені і їхні вулиці. Приміром, із вулиць Сєченова і Чернишевського.
Проте водії маршрутних таксі  стверджують, що по міських вулицях рухатися надзвичайно складно. Скаржитися кудись чи комусь маршрутники не пробували. «Ви думаєте, що я зараз все кину і піду скаржитися?!», - із обуренням кинув репортеру «ВН»  водій маршрутного таксі № 12. Він узагалі сумнівався, що скарги якимось чином допоможуть зменшити кількість снігу на дорогах.
Водій маршрутки № 32 зауважив, що вулиці розчищені лише по середині дороги. В тому числі й на проспекті Волі.
Через сніг, графіки руху маршруток змістилися в середньому на 10 хвилин. Водій додав, що ця зима нічим не відрізняється від попередніх, проте і комунальники спрацювали «як завжди»: «Я 15 років працюю у цій сфері. І щороку комунальники щиро дивуються тому, що «зненацька наступає зима. Особливо у грудні», - сказав водій маршрутного таксі № 32.
Нарікають водії і на те, що місця біля зупинок громадського транспорту – у снігових заметах, до тротуарів майже неможливо під’їхати і доводиться підбирати пасажирів просто мало не посеред вулиці.
А ось водій маршрутного таксі № 30 каже, що нічого дивного в снігу на луцьких шляхах немає, - до цього треба тільки звикнути як і кожного року. Мовляв, водії побурчать-побурчать і перестануть.
У самих маршрутних таксі – повно снігу біля входу. Побачити зупинку попереду дуже складно через вікна у морозних візерунках. Знервовані як пасажири, так і водії.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
JIOCb13 Показати IP 18 Грудня 2009 13:39
ще тиждень і потепління саме розчистить дороги
дідо Показати IP 18 Грудня 2009 13:47
наші комунальники такі ж брехливі ,як і Тімашєнка....всі дороги закатані у снігу, а ті рапортують про вичищені дороги...ГАНЬБА...БАРДАК У ВСІХ КОМУНАЛЬНИХ СЛУЖБАХ... НЕХАЙ МЕР ПОЗВІЛЬНЯЄ ТИХ РАБАТЯГ...
Юка Показати IP 18 Грудня 2009 14:41
добре підмітив один з водіїв, що нинішня зима нічим не відрізняється від попередніх, а комунальники спрацювали «як завжди». Хоча пригадую рік, коли замість соляного розчину використовували спеціальний (той, на який цього року коштів не вистачило), тоді і нарікань було менше і дороги були значно чистішими
Очевидність Показати IP 18 Грудня 2009 15:20
що вони там цілодобово чистять?? Дороги просто жах - ні розмітки, ні рівної поверхні... Ніяким вимогам безпечного руху не відповідає жодна "розчищена" ними дорога!!!
Таня Показати IP 23 Грудня 2009 23:34
З року в рік нічого не змінюється. Люди нарікають, а комунальники виправдовуються. Менше б сперечалися, а кожен виконував свою роботу вчасно і належним чином.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus