USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На ЛПЗ у Луцьку сусідки не можуть поділити землю біля спільної хати

24 Червня 2019 14:20
На вулиці Шота Руставелі лучани не можуть поділити земельну ділянку, яка знаходиться в комунальній власності.

Про це йшлося 24 червня під час постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Із заявою щодо надання дозволу на поділ земельних ділянок та розроблення технічної документації із землеустрою за адресою: вулиця Шота Руставелі, 13д, без погодження суміжних землекористувачів до міської ради звернулася Євгенія Сінчук.

Жінка хоче порівно розділити земельну ділянку з сусідкою й оформити свою частину землі на себе. Вона акцентувала, що будинок, хоч і знаходиться за однією адресою, має два окремі входи, тож проблем із поділом не має виникнути.

Окрім того, Євгенія Сінчук зверталася з цим питанням до міськрайонного суду, який видав рішення з визначеними сусідам частками земельної ділянки. Всі документи нотаріально посвідчені.

Сусідка Євгенії Сінчук не погоджується на розподіл земельної ділянки, адже, як наголошує, вона відноситься до всього будинку. Також жінка зізналася, що в майбутньому хоче приватизувати землю, аби спорудити окремий будинок.

Керівник управління земельних ресурсів Сергій Шабала пояснив, що йдеться про житловий будинок, де співвласниками були родичі – брат і сестра.

«Брат помер, а спадкоємці продали свою частину будинку. І зараз новий власник хоче забрати всю земельну ділянку», – сказав Сергій Шабала.

Він розповів, що минулий договір оренди землі було припинено у зв’язку зі смертю орендаря. Теперішні власники будинку можуть претендувати на право оренди на землю, але лише спільно.

Отож, голова земельної комісії Олександр Козлюк запропонував погодити звернення Євгенії Сінчук, аби стало можливим поділити земельну ділянку біля будинку порівно між двома власниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
999 Показати IP 24 Червня 2019 15:27
Такі історії в Луцьку особливо в приватному секторі часто-густо через кожне помешкання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus