USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині розширюють мережу інтернету для сільської медицини

21 Серпня 2018 17:52
За два роки кожна амбулаторія Волині має бути підключена до інтернету, такі завдання ставлять в рамках реформи медицини. Найскладніша ситуація - в північних районах.

Про це йшлося під час наради в ОДА.

Начальник управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк розповів, що мережа повинна бути, першою чергою, щоб оперативно передавати дані між медзакладами.

«Для розбудови мережі інтернет ми закладали десь по 300 тисяч на амбулаторію. На ситуацію треба дивитися реально. Звернувшись в обласну лікарню через інтернет, вони скажуть пройти десяток обстежень і тоді дадуть консультацію. Нам головне, щоб у нас був інтернет, аби ми могли оперативно передавати дані між закладами. Інтернет має бути в кожному селі. Звісно, якість буде різна, але він має бути.

Для прикладу, нині з 90 готових до роботи амбулаторій у нас лише 15 мають 3G, інші користуються повільним GSM-зв’язком», - сказав Ігор Ващенюк.

Із цього приводу заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук закликав усіх, в кого немає інтернету або кому оператори не хочуть його підводити – надати відповідні листи, аби побачити комплексну ситуацію та підготувати план для вирішення.

«Щодо інтернету, то найскладніше з цим у північних частинах області. Подайте вашу інформацію, де є проблема, далі ми зберемо провайдерів і будемо вивчати ситуацію, як її вирішити. Де не зможемо це зробити власними силами, то будемо робити проект по ДФРР і розбудовуватимемо мережу, шукатимемо й грантові інвестиції. Це буде корисно не лише для медицини, а й для освітнього процесу, для бібліотек, для правоохоронців, щоб встановлювати камери відеонагляду тощо», - звернувся до присутніх посадовець.

До слова, Волинь – одна з 12 областей, яка отримала дозвіл на будівництво нових амбулаторій за кошти державної субвенції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Реаліст Показати IP 21 Серпня 2018 18:40
Інтернет проводити, вчити ним користуватися..... А людей лікувати ви взагалі будете?
Вік Показати IP 22 Серпня 2018 09:25
А якщо в людини апендицит? покажете як треба вирізати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus