USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Не використовуйте молодь у передвиборчих акціях, – Пустовіт звернувся до фракції «Самопоміч»

8 Грудня 2018 13:11
Представники Луцької міської ради дійшли висновку, що голову громадської організації «Студентська рада Волині» Віталія Сніжка, який ініціює введення пільгового проїзду для студентів, використовують окремі політичні кола напередодні виборчої гонки.

Про це йшлося 7 грудня під час ефіру ТРК «Аверс», у ході якого обговорювали ймовірну акцію протесту 10 грудня біля Волинського окружного адміністративного суду з вимогою запровадити пільговий проїзд у автобусах Луцька для студентів у розмірі 2,5 грн.

Читайте більше: Пільговий проїзд для студентів: чи готові лучани платити 7,5 грн за маршрутку

«Я давно і професійно займаюся політикою, і студенти завжди були найменш ангажованим прошарком суспільства. Вони завжди мали свою позицію, завжди були динамічними та революційними. А тут комусь захотілося погратися в політику, але, думаю, лучани і самі студенти зрозуміють, що діється насправді.

Це не просто маніпуляція чистої води, це підло по відношенню до тих людей, яких поведуть 10 грудня до приміщення суду. Чому? Тому що їм дали лише частинку правди. Їм розказують, що страшна міська рада зобов’язана возити за 2,5 грн студентів, і не розказують про те, що держава не компенсує різницю між 2,5 і 5 грн, тобто, відповідно, цю різницю хтось буде змушений доплатити перевізнику. Держава відмовляється це робити, а в міському бюджеті цих грошей фізично немає.
То ж особи, які затіяли цю гру, підводять до того, що перевізник буде змушений підняти вартість проїзду до 7,5 грн, щоб збалансувати ціну, аби маршрутка не стала, щоб можна було купити пальне», – зазначив член виконавчого комітету міськради Ігор Алєксєєв.

Так він прокоментував відео, яке поширюється соціальними мережами, в котрому студентів закликають підтримати протестну акцію за пільговий проїзд 10 грудня.
Секретар міськради, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт акцентував, що відеозвернення студентів нагадує скорше передвиборчий кліп. Як зауважив, Віталій Сніжко потрапив під вплив партії «Самопоміч» через депутата міськради Миколу Собуцького. Він пригадав, що пропозицію про пільговий проїзд у маршрутках для студентів віком до 18 років раніше під час громадських слухань вносила депутатка міськради від «Самопомочі» Алла Надточій, а сам Віталій Сніжко організовував приїзд до Луцька нардепа від «Самопомочі» Олега Березюка.

«Ми бачимо чітку позицію фракції «Самопоміч». Для них це типова позиція – зруйнувати, нашкодити, наламати дров, а в цьому випадку ще й використати молодь. Я хотів би звернутися до своїх колег із фракції «Самопоміч» і сказати: давайте не використовувати молодь у своїх передвиборчих акціях. Починається президентська кампанія, давайте залишимо молодь, залишимо пенсіонерів, хай кандидати політичних партій, кандидати в президенти, які йтимуть на вибори, показують програми, досягнення, розказують про плани. Це класичний випадок – вибори почалися, і ми це побачили», – сказав Григорій Пустовіт.

Та додав, що проблеми зустрітись з виконувачем повноважень міського голови, або з будь-ким із заступників – немає. Чи то на офіційному прийомі, чи просто під час випадкової зустрічі: «Віталій – не перший і не буде останнім у політичних ігрищах. Я не знаю, що йому пообіцяли: прохідне місце до Верховної Ради, чи гарантований мандат депутата міської ради. Можливо, на його амбіціях просто зіграли. Раніше, у вересні, ми з ним мило спілкувалися на виставці, присвяченій кримським татарам, які проживають у Польщі… Мені здається, він непоганий хлопчина, який має потенціал. Його направили в це русло, і він щиро вірить, що бореться за інтереси студентів, що через «Самопоміч» зуміє реалізувати себе як політик у майбутньому».

Перший заступник Григорій Недопад звернув увагу, що протягом періоду, відколи нинішня команда працює на благо Луцька, в місті простежуються якісні зміни: «Ми працюємо на розвиток міста. І чомусь для когось це кістка в горлі – те, що прийшла команда, яка почала будувати дороги, ремонтувати двори, налагоджувати співпрацю з закордонними партнерами… А ми просто працюємо на місто».

Окрім того, Григорій Недопад зазначив, що студенти мають право влаштовувати акції протесту, аби висловити свою громадянську позицію. Натомість представники міськради завжди готові та відкриті до спілкування.

«Ми ні від кого не ховаємося, до приміщень міськради може приходити кожен, хто має будь-які питання, до того ж ми завжди проводимо прийоми громадян», – сказав перший заступник.

Водночас під час ефіру стало відомо, що більшість студентів не підтримують ініціативу проведення акції біля Волинського окружного адміністративного суду. Це результати опитування, яке проводили в соціальних мережах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus