USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пільговики у тролейбусах коштуватимуть Луцьку понад 40 мільйонів

21 Жовтня 2017 10:55
Проїзд пільговиків Луцькому підприємству електротранспорту відшкодовує міський бюджет. Цього року вже виділили 33 мільйони гривень, а до кінця року ця сума перейде позначку 40 мільйонів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 жовтня.

Згідно з інформацією директора департаменту фінансів та бюджету Лілії Єлової, цього року на компенсацію за пільговиків для ЛПЕ виділили з казни міста 33 мільйони гривень.

Члени засідання зауважили, що перерозподіляючи бюджет нині варто виділити на компенсацію ще 6 мільйонів гривень.

Більшість підтримала пропозицію.

Також учасники засідання зауважили, що до кінця року компенсовувати пільгові перевезення доведеться ще раз й попередній розрахунок суми – 5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше підрахували, що на одного платного пасажира в Луцьку - більше 3 пільговиків. Загалом право безплатного проїзду в тролейбусах має 51 тисяча лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
123 Показати IP 21 Жовтня 2017 11:52
Хотілось би знати, в який спосіб Єлова встановлює число пільговиків? На своє око, чи з розрахунку можливостей витягти гроші з міського бюджету?
Анонім Показати IP 21 Жовтня 2017 14:48
Не розумію, чому пенсіонери НЕ МОЖУТЬ платити за проїзд? Хоча би як студенти. Особливо сьогодні, коли пенсії суттєві збільшили. В декого пенсії + зарплати = безкоштовний проїзд. Парадокс.
Аноні до Анонім Показати IP 21 Жовтня 2017 16:08
Станеш пенсіонером,зрозумієшь.
прохожий лучанин Показати IP 21 Жовтня 2017 16:30
Назарбаєв в Казахстані уже давно зробив так. Додав до пенсії рівно стільки. скільки коштує місячний проїздий. Песіонер має можливість вибирати. Або купуй проїздний і їдь на здоров' я. Але, якщо проїв- то плати по повній програмі без ніяких пільг.
Andrew Показати IP 21 Жовтня 2017 17:04
40млн ділимо на 51тис і виходить майже 785поїздок на одного пільговика в рік, а це більше ніж 2(дві) поїздки в день, без вихідних на кожного пільговика! При тому, що всі кожного дня не їздять і по разу! Тому висновок такий: гроші крадуть і не приховують!
ххх Показати IP 21 Жовтня 2017 17:13
якщо тролейбусники на тендерах беруть маршрути не маючи автобусів,а потім беруть в аренду це нормально. А платять за це все пасажири і потім кажуть нерентабельні маршрути.
скептик Показати IP 21 Жовтня 2017 17:31
щось екскремент з валідаторами затих. мабуть реальна кількість пільговиків набагато менша тих сум, які витягаються з бюджету. пора прокуратурі поцікавитись діяльністю наперсточників з транспортного відділу МВК
Лучанин скептику до скептик Показати IP 22 Жовтня 2017 11:08
Як вбачається з посилання, останній раз пільговиків обраховували у 2014 році. Шодо есерименту з валідаторами, які успішно поховали, то під час цього есперименту через валідатори обілечували тільки платних пасажирів. Про пільговиків забули. Висновок простий - ЛПЕ не зацікавлено у визначенні реальної кількості пільгових пасажирів в електротранспорті. Мета одна - вирвати чим більше грошей з міської казни, тобто грошей лучан. Керівництво ЛПЕ діє за принципом - і так пройде. А те, що ті валідатори коштували платникам податків мільони, то це нікого не хвилює і як видно, відповідати за марно витрачені кошти ніхто не буде. Весело живемо.
Sml Показати IP 21 Жовтня 2017 19:50
То треба валидатор биля двери і камера Пенсионер треба давати карточки і держава вираховує скильки песціонери і все нормально
Анонім до Sml Показати IP 21 Жовтня 2017 22:45
Шо причіпилися до хорошої дії влади. Дописувачі рахують , гроші пенсіонерів. Ті хто це робить не буде мати грошей. Рахуй свої гроші і тоді вони у тебе будуть. Пенсіонери рахують СВОЇ пенсії і тому у них е додаток до пенсії- пільги. Зрозуміли чому у пенсіонерів Є пільги,у тому числі і на проїзд?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus