USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Прибирання у Луцьку: люди проти сміття. ФОТО

6 Квітня 2012 16:28
Більше тисячі небайдужих лучан згуртувалися, аби прибрати місто від сміття та бруду.
Акція «Зробимо Луцьк чистим!» відбулася 6 квітня.
Попри робочий час, багато лучан прийшли прибирати місто. Усі, як годиться, із неодмінними атрибутами боротьби зі сміттям: граблями, рукавицями та мішками.




Організатори – представники «Молодіжної платформи» – поділили місто на зони прибирання. Так, однією із найскладніших був Центральний парк культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Привітати та подякувати присутнім за добру справу прийшов Луцький міський голова Микола Романюк. Щоправда, мер сам не взявся збирати сміття. Він сьогодні в парку вже саджав дерева.

Прибрати паркову зону прийшли і луцькі можновладці. Так, збирали сміття депутати міськради Андрій Козюра й Андрій Разумовський, також член виконкому мерії, бізнесмен Юрій Бондарук.



Чимало лучан прийшло воювати зі сміттям у Старому місті. Як розповіла радіоведуча Вікторія Жуковська, біля Луцького замку – надзвичайно брудно.

Крім того, чималі зусилля активісти витратили на очищення району вулиці Потебні, дитячої залізниці, парку 900-річчя Луцька тощо.


Як розповів один із організаторів акції Захар Ткачук, лише в центральному парку вдалося зібрати більше півтисячі охочих причепурити місто.

Організатори мають на меті не просто очистити місто, а й застерегти лучан не смітити надалі. Сміття збирали сортовано: в окремих мішках збирали різні види відходів.


Активісти розповідають, що найважче – збирати дрібне сміття, зокрема, недопалки.

Як розповіли організатори, все зібране сміття перероблятиме фірма «Волиньекономресурс». Згодом його перевезуть на сміттєзвалище у Брищі.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Spaceman Показати IP 6 Квітня 2012 16:44
Молодці! Хоча треба було б зробити цю акцію в суботу, тоді прийшло би більше людей. Сьогодні більшість на роботі.
дідо до Spaceman Показати IP 6 Квітня 2012 18:50
а Романюк не на роботі ?
Так собі до Spaceman Показати IP 8 Квітня 2012 13:54
В суботу було Благовіщення німцю.
777 Показати IP 6 Квітня 2012 16:45
А ДЕ ШИБА А ДЕ ПАЛИЦЯ.
Я Показати IP 6 Квітня 2012 17:19
Козюра тільки те і вміє робити, що сміття збирати. Бо всі інші справи він вирішувати не вміє.
Роман Показати IP 6 Квітня 2012 17:20
В суботу Благовіщення, тому акція була в пятницю.
Олія Показати IP 6 Квітня 2012 17:32
На фото дівчата на високих підборах, деякі з великими сумками на плечах. Якесь дивне в людей поняття про зручність робочого одягу. А за прибирання всім велике спасибі :)
Чуйна Показати IP 6 Квітня 2012 19:46
Простих людей зазнімкували загальним планом, а тих, кого треба, пропіарили. Та й навіщо фоткати мера, якщо він не прибирає?.. Неодноразово сама збирала сміття в місті, в лісі неподалік від дачної ділянки, не на камеру й на фото, а просто тому, що дістав той безлад!!! А тут - хоч і добра справа, але з присмаком... показухи.
Маклай Показати IP 6 Квітня 2012 20:03
да акція пройшла на ура...Молодці депутати міської ради що прийшли тай прибирали...
Вдячний лучанин Показати IP 6 Квітня 2012 20:21
Молодці!!!! чесне слово молодці!!! і хай тепер хоч хтось скаже що наша молодь нікудишня!!!
Активістка Показати IP 6 Квітня 2012 20:25
ось тепер би я з радістю поглянула в очі тих людей що критикували Молодіжну Платформу, і хай би зараз сказали що вони піаряться на смітті
Фу Показати IP 6 Квітня 2012 20:40
Показушники, ... .
Саша Показати IP 6 Квітня 2012 20:56
«Волиньекономресурс» непереробляє сміття. Вони скупляють у людей і магазинів (бумагу, скло) пресують сортують і продають далі на заводи по переробці. Фактично люди безкоштовно віддали уже посортоване сміття волиньекокомресурсам, а моглиб і заробити пару грн
Обрид смітник Показати IP 6 Квітня 2012 22:20
Молодці! Ці акції повинні бути регулярними, принаймні, хоча б один раз на місяць і бажано в суботу, бо основна маса активного населення в будні дні на основній роботі. Особисто я готовий 2-3 суботи на рік віддати очищенню рідного міста.
абонент Показати IP 6 Квітня 2012 23:11
А Разумовський на Х5-му приїхав, чи як слуга народу на октавії "для виїздів в міську раду"?)
Єва Показати IP 6 Квітня 2012 23:15
такого типу прибирання варто запровадити не лише на центральних вулицях міста, парках а й на узбіччях, адже саме там найбільше бруду і захаращеності.
учасниця до Єва Показати IP 7 Квітня 2012 10:25
Наступного разу, будем і там прибирати, аби тільки людей вистачило)
I win Показати IP 7 Квітня 2012 07:40
Вам хохлам не догодиш не прибирають-погано, прибирають не так не в тому і не ті. Акції частіше Вам подавайте. Не СВИНЯЧТЕ і НЕ Треба будде піаритись на "високих підборах в Х5 показушнику" Мирослав не видаляй, нічого особистого- просто думка.
ola Показати IP 7 Квітня 2012 15:40
Якщо обовязкова норма 3 студета з групи (примусово-наказово)! то зрозуміло, що не всі встигли передітися після пар і пішли з сумками та на каблуках.
Катя Показати IP 7 Квітня 2012 16:03
прибирали,прибирали й не вклонилися. кому треба ваша праця, якщо смітників немає?
Студентка Показати IP 7 Квітня 2012 16:07
Дійсно крута акція, незважаючи на критику яку влаштували окремі грамотєї, Молодіжна Платформа довела свою правоту!!!
дівчинка Показати IP 7 Квітня 2012 17:33
Юра Бондарук красівий)
Міля Показати IP 7 Квітня 2012 18:03
Акція звичайно хороша, скільки скептиків не критикували іі. А ті хто заздрить або незадоволений цим напевно є найбільшими забруднювачими. А тепер є пропозиція для молоді. Давайте кожен день виявляти забруднювач нашого гарного міста і фаміліі у ЗМІ.
Іра Показати IP 8 Квітня 2012 10:43
Яка різниця хто на якій машині приїхав?Жаба давить що х5?Дякую за таку акцію!
Олесь Показати IP 8 Квітня 2012 13:17
Чим ви вихваляєтесь? Чому ви радієте? Тому, що виконуєте чужу роботу? Незрозуміла логіка. Люди в свій робочий час, коли вони мають працювати на виробництві, в кабінетах, або сидіти на лекціях, прибирають сміття, яке не прибрали своєчасно ті, хто отримує за це заробітну платню. У нас існують спеціальні служби, які відповідають за чистоту вулиць, парків, подвірь і т.д. Чому вони не виконують свою функцію? Що за дебільно-совкова манера вирішувати все штурмовщиною якщо не перед Першотравнем, то перед Великоднем? Чому я маю безкоштовно виконувати роботу тих, хто її своєчасно не зробив? І все це під гаслами благих вчинків! Та нічого благого тут нема. Чомусь влада не влаштовує суботників ( у п"ятницю, доречі! ), коли б комунальщики пішли допомагати іншим громадянам. Стали б за каси супермаркетів, прибралися б в лікарнях, чи школах, впорядкували б документацію в архівах! Чому іншим не треба допомагати, а тільки комунальникам?
Павло до Олесь Показати IP 8 Квітня 2012 16:04
Якщо ти не неосвідченй і безграмотний!!! Ця акція прийла до нас не з совка, а з Євроми де виходять не 2 тисячі як в нас, а по 20 000 і де комунальні служби працюють куди краще ніж в нас, і зарплату отримують куди більшу ніж в нас. і там ніхто не крить і не робить з цього проблеми!!! Як показує практика: найбільше критикує той хто найбільше смітить
Олесь до Павло Показати IP 9 Квітня 2012 17:42
Освітчений ( до речі, пишеться через "Т" ) ти наш і дуже грамотний, підкажи мені, хто започаткував традицію "ВСЕСОЮЗНЫХ ЛЕНИНСКИХ КОММУНИСТИЧЕСКИХ СУББОТНИКОФФФ"? Не знаю, чи бував ти, Павло, в Європі, а я там пожив трохі і вважаю порівнянні некоректним. Я люблю Україну і бажаю їй процвітання, але суботніками цього не досягнеш. Не можна за один день прибрати те лайно, що накопичувалося роками. Ні в парку, ні в голові. Це, до речі, і про суботники теж.
Рома до Олесь Показати IP 10 Квітня 2012 00:45
взагалі то освідчений пишеться через Д
макар Показати IP 8 Квітня 2012 13:40
ср...лизи платформа
Левеня Показати IP 9 Квітня 2012 14:28
Мене аж завело! Настільки зробили класну роботу організатори, що тепер ще хочу щось прибирати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus