USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Соціологи поставили Грицюка на перше місце

18 Жовтня 2010 10:33
Західноураїнський Центр електоральних досліджень і політичного прогнозування вивчав рейтинг головних претендентів на посаду луцького міського голови після реєстрації кандидатів та електоральні симпатії провідних політичних партій.

У центрі Опитування проводилося в телефонному режимі. Вивчено думку 2017 респондентів. Вони представляли різні вікові групи та соціальні верстви населення. Обробка результатів проводилася на базі комп’ютерної програми обробки досліджень SPSS. Статична похибка – в межах 1,7 %.

Фаворитом серед політичних партій залишається «Батьківщина». За прихильників Юлії Тимошенко в Луцьку готові віддати голоси 22,7 % опитаних. На другому місці – Партія регіонів (14,3 %), яка на три відсотки випереджає «Сильну Україну».

Фронт Змін (4,8%) - на четвертому місці. Приблизно однакова кількість лучан (3,1 – 2,6%) готова проголосувати за «Свободу», Єдиний центр, Народну партію України та «За Україну!».

А ось як розподілилися голоси серед основних претендентів на міського голову:

Анатолій Грицюк
– 17,2%
Микола Романюк – 11,8%
Василь Токарський – 9,2 %
Богдан Шиба – 7,7%
Володимир Бондар – 5,9%
Андрій Козюра – 3,8 %

Соціолог Ігор Пом’яновський зауважує, що результати цих досліджень істотно відрізняється від рейтингів, що вже оприлюднені в ЗМІ. «Результати нашого дослідження справді помітно відрізняються від попередніх, зокрема, від опитування, яке за кілька тижнів до виборів проводив Центр стратегічних досліджень імені Горшеніна, ще донедавна очолюваний заступником голови партії «Сильна Україна» Костем Бондаренком»

«На той час виборці ще не знали, хто вірогідно буде боротися за посаду міського голови. Були лише попередні заяви. З початком агітації електоральні симпатії, цілком природно, змінюються», - пояснив соціолог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus