USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Якісь Томоси», переповнений храм та дорога з квітів: про що говорив та як молився з лучанами Онуфрій

23 Жовтня 2018 14:53
Предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) митрополита Онуфрія у Луцьку зустріли з неабияким розмахом. Дорогу до кафедрального собору Всіх святих землі Волинської, в якому 23 жовтня відбувся предстоятельський візит, вистелили з живих квітів, а зустріти митрополита прийшли лучани, які заполонили весь храм. У своїй промові Онуфрій неодноразово торкався теми надання Томосу для УПЦ.

«Церква Христова існує вже понад дві тисячі років. Вона завжди була для людей тим кораблем, який веде людину через бурхливе море життя. В цьому кораблі ні хвилі, ні страхи не можуть людині пошкодити. Поза церквою немає спасіння. Церква одна. Ті, які з'явилися пізніше не є церквами. Це спільноти, які мають щось і з божественного вчення, але там дуже багато людського мудрування. А для того, щоб людині спастися – їй треба мати чисту віру», - звернувся до вірян митрополит Онуфрій.
Разом з тим, предстоятель Української православної церкви (МП) Онуфрій говорив і про надання Томосу. Митрополит наголосив на збереженні віри, яку отримали від своїх дідів та прадідів. «Те, що сьогодні нам Томоси якісь обіцяють і ще незрозуміло що… Ми маємо всі свободи і незалежності адміністративні і церковні, ми самоуправляєма церква. Ми все робимо самі, як вважаємо за потрібне і тримаємо молитовні зв’язки з усіма православними – і в Росії, і в Греції, і в усіх кінцях світу», - зазначив митрополит.
«Спасительна віра є та, яка не має в собі домішків людської премудрості і людських втручань. Протягом всієї історії були переслідування. Спочатку намагалися знищити тих, хто просто вірив у Христа. Потім церква одержала свободу для існування, але її почали руйнувати через розколи. Люди починали вчити не так, як говорить Господь і не так, як говорить істина», - зауважив Онуфрій.
«Сьогодні також такий час, коли люди намагаються внести в церкву щось своє. Їм здається, що це буде дуже добрим, але добрим буває тільки те, що згідно з волею Божою. Те, що людина придумує – воно ніколи не може бути добрим. Навіщо нам шукати Христа там, де його немає. Людям обіцяють, але його там немає. А ми його маємо і ми живемо з ним вже дві тисячі років. Можливо, ми не завжди відповідаємо тому високому моральному образу, якого Господь вимагає від людини, але зберігаючи чисту віру, ми зберігаємо надію на спасіння», - звернувся до вірян предстоятель УПЦ МП.

Томос – це унікальний церковний документ, указ. Випускають його, коли головна церква хоче надати фактичну незалежність – автокефалію.

Президент України Петро Порошенко звернувся до Вселенського патріарха (він же – Константинопольська православна церква, у світовому православному суспільстві церква і юрисдикція «першого за честю», першого з настоятелів 14-ти незалежних (автокефальних) помісних церков) про надання автокефалії Українській Церкві. З цього приводу на Петра Порошенка в Україні подали до суду. Фактично автокефалія означає «вищість» УПЦ КП, ніж була досі, рівність її з іншими автокефальними православними церквами.

У відповідь на це Російська православна церква прийняла рішення розірвати євхаристійне спілкування зі Вселенським патріархатом.

Згодом з'явилась інформація, що Путін наказав керівництву силових відомств РФ: «гарантувати безпеку наших митрополитів при будь-якому розвитку подій», шляхом розміщення в найважливіших монастирях УПЦ МП груп спецназу ГРУ під прикриттям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
РОМАН Показати IP 23 Жовтня 2018 15:02
Привіз нашим попам пагони з кремля!
Анатоль_ БІДЗЮРА до РОМАН Показати IP 23 Жовтня 2018 19:08
Не моя то, людська справа, розбиратися із московськими попами. Це штат нашого Господа. І нехай Він їх карає чи милує. Проте, скажу: непорядно, негарно, нечесно і гидко брехати із вівтаря своїм прихожанам про минуле МП, або взагалі замовчувати його. Патріярх Варфоломій І поновив справедливість і натхненний Духом Святим утвердив Божу правду.
Олександр Показати IP 23 Жовтня 2018 15:07
Ісуса Христа так не зустрічали
Лучанин до Олександр Показати IP 23 Жовтня 2018 15:27
Саме так і зустрічали. Згадайте хоча б свято Вхід Господній в Єрусалим. Більше того, навіть царем називали.
sv Показати IP 23 Жовтня 2018 15:14
То тільки мені здалось, що на 29 фото чоловік у камуфляжі? АТОвець?!
Лучанин до sv Показати IP 23 Жовтня 2018 15:29
Як би ви менше читали всякого бруду, то вас би це не здивувало. Бо для таких як ви УПЦ - це москальське зборище, а по-факту - найбільша релігійна громада України, яка якраз і об"єднує всю Україну.
Михаил до Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2018 23:04
И орет:путин приди и и и и, Забери и и и
MN до sv Показати IP 23 Жовтня 2018 15:47
А що тут дивного??
лучанин Показати IP 23 Жовтня 2018 15:28
скільки прихильників Рускага міра в одному місці..
Таки Да Показати IP 23 Жовтня 2018 15:58
розкольніки...
Антимоскаль Показати IP 23 Жовтня 2018 16:03
Бігом всі несіть гроші і побільше, бо рускій мір потерпає від санкцій!
Сергій Показати IP 23 Жовтня 2018 16:15
СЛАВА БОГУ ЗА ВСЕ !
@ Показати IP 23 Жовтня 2018 16:16
На фото все гарно. Але тому, як МП анексував (підтверджено Константинополем) Українську Церкву, як виражаються на їхній мові - прощення немає.
Лучанин до @ Показати IP 24 Жовтня 2018 09:39
Коли підтвердив. Тільки зараз. Через 300 років. А відразу чому не підтвердив? Це типу як би Росія Крим забрала, а ми тільки через років 10 відреагували...
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2018 16:16
За Пуйла і Кирила молитву вершили
Любі свині Показати IP 23 Жовтня 2018 16:26
Мракобєсіє....Але прикольно піп мацковський назвав важливий церковний докумет " якимось томосом". Он він - скрєпний мір. Хто не з нами, той.... Подвійні, навіть потрійні стандарти. А цікаво, у цього попа яке військове звання????
Анатоль_ до Любі свині Показати IP 23 Жовтня 2018 18:35
Майте сором, шановна панi. Ви ж з вищою освiтою жиночка, а такий непотрiб мелете
Olden Показати IP 23 Жовтня 2018 16:29
Квіти жалко...
Ігор до Olden Показати IP 23 Жовтня 2018 17:09
А тому попові в кайф, раз дозволяє так себе зустрічати
Я Показати IP 23 Жовтня 2018 16:31
от люди і показали яка церква їм потрібна, нехай вальцман і кодло хоч слиною подавляться..
@ Показати IP 23 Жовтня 2018 16:33
Наскільки мені відомо, Православ'я у слов'ян пішло з Київської Русі під час хрещення князем Володимиром в 988р. Навіть через 5 століть на території сучасної москви були жаби, ведмеді і незрозумілі плем'ена. Який може бути головний МП?
1 до @ Показати IP 23 Жовтня 2018 17:41
Хоть вікіпедію почитай трохи. Знайдеш велику різницю між МП і КП і що таке канон. Це для початку.
Антон Показати IP 23 Жовтня 2018 16:33
Путінські неканонічні сектанти
Віталій Показати IP 23 Жовтня 2018 20:32
Наших солдат чи не щодня вбивають, а тут квітими зустрічають співслуживць ворожої росії, яка принесла війну нам в Україну, та не тільки в нашу країну,ганьба та позор цим "громадянам".Як показали останні події, ця московська секта і є дійсними розкольниками.Слава Ісусу Христу.
Я до Віталій Показати IP 24 Жовтня 2018 04:03
Росія наші гроші в офшори ховає? Росія ліс з України до себе вивозить? не в Росію на роботу їдуть мільйони українців? Росія наживається на РОТТЕРДАМ+, на поставках вугілля з ДНР, на приватизації (розкраданні) колишнього державного майна?Росія ввела танки на Донбас весною 2014, коли люди виходили на дороги і зупиняли техніку - під гусениці лягали? Росія ворожа тим злодіям і жулікам які граблять Україну а тупі їм підгавкують
Анонім до Я Показати IP 24 Жовтня 2018 12:23
Можу ще додати, що не Росія підвищує тарифи, не Росія сіє ненависть і ворожнечу поміж українців і ненависть до власної історії. 100% більшість людей, тим більше політиків не читали історії церкви, не знають церковного права. Всю науку 1+1 розтлумачило у вечірніх новинах. Якщо подивитись на світ, то стає зрозуміло, що націоналізм, шовінізм (Україна - для українців, українцям - українську церкву) - це ЗЛО. Виграють ті країни, які вміють поєднувати народи, толерантно відносяться до національностей своєї держави. Це нонсенс і архаїзм, коли держава втручається в справи релігії - Середньовіччя. Подивіться, що наші політки зробили з України - поставили нас на коліна перед МВФ, змусили людей їхати світ заочі за копійкою, принижують нас постійно, спихуючи все на попередників. І ви їм ще вірите в іншому - в питаннях віри. Вони залізли до вас в кишеню - ви стерпіли, вони з своїм нацизмом залізли до вас в мозок - ви погодились. Тепер вони з своїм томосом залазять у ваші душі - як ви можете це дозволити?
11 до Віталій Показати IP 24 Жовтня 2018 09:27
а не твоїх з полону МП визволяли... чи Пеця твій бог і мізки взагалі вже в голові отрофірувались..
Я до 11 Показати IP 24 Жовтня 2018 13:56
твої в полоні МП були? 300 років? і тільки розплодились.. такий самий полон в якому були жиди у єгиптян 400 років і ще й Єгипет обікрали.. Твій Бог вино в Держдепі або в Брюсселі.. Але не всі ж такі свідомонедоношені як ти.. Є ще багато адекватних людей, як би по 5 каналу не сипали побрехеньки
5.45 Показати IP 23 Жовтня 2018 20:57
Зомбікі
Я до 5.45 Показати IP 24 Жовтня 2018 04:04
зомбікі, а точніше тупі неграмотні люди філарету руки л......
Канон Показати IP 25 Жовтня 2018 12:36
Митрополиту Онуфрію треба проїхати всією Україною, щоб отримати підтримку канонічних прихожан задля спасіння душі, а не заради політики єврейської влади та продажних митрополитів... Немає автокефальних католицьких церков - навіщо тоді розкол православ'я? Антихрист крокує Україною - Онуфрій тримайся до останнього...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus