USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькій міськраді прокоментували премії посадовців

8 Грудня 2018 09:00
Заробітні плати, які нараховують усім працівникам Луцької міської ради, визначені постановою Кабінету міністрів. Фонд оплати праці посадовців зріс також відповідно до постанови уряду.

Про це 7 грудня під час ефіру ТРК «Аверс» розповів секретар міськради, виконувач обов'язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Програма була присвячена вимогам окремих студентських кіл запровадити пільговий проїзд у автобусах Луцька для студентів у розмірі 2,5 грн. Так, голова ГО «Студентська рада Волині» Віталій Сніжко закидав представникам міськради, що в Луцьку студенти не мають пільги на проїзд у автобусах, натомість управлінці, зокрема перший заступник міського голови Григорій Недопад і радник мера Ігор Поліщук, майже щомісяця отримують премії.

«Кожен працівник міської ради отримує премію. Ці премії виплачуються за поданням міського голови. Ніяких захмарних сум там немає, а зростання цифр пов’язано з тим, що відбулося збільшення мінімальної заробітної плати», – сказав перший заступник міського голови Григорій Недопад.
Секретар міськради, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт пояснив: «Зарплати, які виплачуються працівникам Луцької міської ради, починаючи від виконувача повноважень і завершуючи прибиральницею, визначені постановою Кабінету міністрів і обмежуються фондом заробітної плати міськради. Ми діємо в чинних на сьогодні межах… Давайте поговоримо, про яку суму йдеться. Мова – про 17 тис. грн. Це велика чи невелика сума? Для нашої міської ради це розмір зарплат, які отримують керівники департаментів, управлінь».

Григорій Пустовіт звернув увагу, що порівняно з радами інших міст України управлінці Луцька отримають не такі вже й великі зарплатні. «Той же мер Львова Андрій Садовий отримує 110 тис. грн місячної зарплати, а його заступники – 93 тис. грн. У Тернополі міський голова має 106 тис. грн заробітної плати, його заступники – 86 тис. грн… А ми не говоримо про ці суми, мова – про 17 тис. грн (стільки становить розмір зарплати Ігоря Поліщука з усіма преміями і надбавками, – ВН). Так, це чималі гроші, але кожна праця повинна бути оплаченою», – наголосив секретар міськради та додав, що сумарно близько 17 тисяч гривень зарплати за місяць отримують і керівники департаментів та управлінь.

Читайте: Скільки платять керівництву Луцька порівняно з іншими містами. Рейтинг

Він висловив переконання, що Віталій Сніжко не дарма згадав про премії саме Григорій Недопада та Ігоря Поліщука, адже вони, за словами Григорія Пустовіта, є реальними претендентами на пост мера Луцька. Отож, ідеться про звичайні маніпуляції напередодні передвиборчої кампанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 8 Грудня 2018 10:25
На секонд-хенді пенсіонерки купують вживані колготи по 50 коп .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus