USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькій мерії бідкаються, що ЄЦ їх ігнорує, а борги нарощує

16 Березня 2011 15:18
Протягом лютого 2011 року чотири підприємства Луцька повністю ліквідували свою заборгованість, однак низка її наростили, серед них і партія «Єдиний центр».
Про це стало відомо 16 березня під час наради з питань виплати заробітної плати.
Як повідомив заступник луцького міського голоси Василь Байцим зуміли погасити заборгованість КП «Автопарксервіс», Західноукраїнська філія «Технік-Енерджі», ВАТ «Волиньвтормед», ВЛК «Експорт» та МАУП.

Разом з тим, підприємства «ПІК», «Каскад-продакшн», «Каскад-транспорт», ВАТ «Свема-Волинь» наростили борги. Високою залишається сума заборгованості і на ДП «Мостозагін-60». Не забезпечена у повному обсязі виплата зарплати на підприємстві «Інтер-трейд».
Відтак загалом по місту заборгованість збільшилася на 490 тисяч і нині становить 5 мільйонів 800 тисяч гривень. Серед підприємств боржників 15 підприємств приватної форми власності та по два державної і комунальної.

Виконуючий обов’язки директора ДП «Мостозагін-60» Олександр Альошин зазначив, що підприємство є лише структурним підрозділом ПАТ «Мостобуд», а тому усі кошти отримує від нього. Головному ж офісу боргує «Укравтодор» і як тільки кошти надійдуть – заробітна плата буде погашена.

Альошин каже, що така ситуація виникає мало не щороку. Колектив знає про неї і з розумінням ставиться.

ДП «Луцьке військове лісництво» також чекає коштів з Києва, однак вже Міністерство оборони України за виконанні роботи. Сума боргу перед працівниками – 93 тисячі гривень. Представники ВАТ «Свема-Волинь» сподіваються продати певне майно в Рівненській області, що належить компанії і таким чином отримати гроші.

До першого квітня пообіцяли погасити борги підприємства «Луцьккондитер» та «Інтер-трейд». КП «Автогосподарство Волинської обласної ради» чекає коштів від дебіторів, зокрема, волинської облдержадміністрації для погашення боргу перед працівниками.

Стало відомо, що проти керівника підприємства «Каскад-продакшн» вже застосовуються санкції. Зокрема, проти керівника підприємства Ігоря Александрова в минулому році двічі були порушені кримінальні справи за фактом невиплати заробітної плати.

Не було у мерії на нараді по боргах із зарплати і представників волинського осередку парії «Єдиний центр». Нагадаємо, що восьмого лютого під час аналогічної наради комісія прийняла рішення до партії «Єдиний центр» і «Наша Україна» написати листи-звернення. Так як борги продовжують існувати, комісія вирішила підключити прокуратуру.

«Ми запрошували керівництво – не з’явилося. Динаміка до збільшення. 11,5 на початок року, зараз – 15,4 тисяч гривень. Є якісь побажання? Члени комісії? Що можемо зробити в цьому випадку? Підемо туди – скажуть, що втручаються в діяльність. Як зробити? Які будуть думки? І в мене немає пропозицій. Дякую за розуміння», - сказав Байцим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ЄЦ Показати IP 16 Березня 2011 15:46
Оце вже й злісного боржника найшли: в тої партії боргів аж на 15 тисяч, це ж смішно!в ЛПЕ борги на 2 млн гривень і вони прокуратуру не підключають?!заказуха це все проти Бондара від ЄЦ, який на виборах ішов проти нинішнього міського голови, а тепер на ньому зганяють злість. Чиновники, займіться реальними справами і реальними боржниками!
Dereck Показати IP 16 Березня 2011 15:49
Дякую за розуміння», - сказав Байцим. Понять можем - простить нельзя!
Для ЄЦ Показати IP 16 Березня 2011 20:57
А чому ж мовчить пан БАЛОГА? Чому ЄЦ не спонсорує? Мають доступ до казни - пора качати через МНС !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus