USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку дорогий варіант «боєкомплекту» боротьби з грипом коштує близько 200 гривень

5 Листопада 2009 17:47

Після «походу» луцькими аптеками виявилося, що найдешевший «боєкомплект» у боротьбі із грипом становитиме приблизно 30 гривень, а найдорожчий – в межах 190. Про це 5 листопада інформує репортер «Волинських новин».
Найпопулярнішими препаратами проти грипу є «Амізон» та «Анаферон». Зауважимо, що вітчизняний противірусний препарат «Амізон» коштував 13 гривень 50 копійок до того, як він зникнув із полиць аптек. А ось за імпортний «Анаферон» покупцю доведеться викласти 30 гривень. Якщо у відвідувача аптеки до того ж болить горло – полегшити біль йому допоможе «Стрептоцид», який коштує 95 копійок, і дорожчими препаратами. Найдорожчий – «Декатилен», вартує 40 гривень.
А ось ціна оксолінової мазі становить 4 гривні 20 копійок. Її у луцьких аптеках сьогодні не знайти, тому медики радять замітини її сумішшю розчавленого зубця часнику та чайної ложки олії. Засоби, які врятують від нежитю, коштуватимуть луцькому покупцю від 2 гривень 90 копійок до препарату «Вібрацину» за 37 гривень.
Вітамінний комплекс, який допоможе побороти грип чи ГРВІ, «полегшить кишені» на суму від 8 гривень. А ось найдорожчий «з’їсть» усі 70. Упаковка аскорбінової кислоти обійдеться у суму від 2 гривень до 7-ми.
Головна «профілактична броня» від грипу – одноразова маска – коштує 60 копійок, марлева – 2 гривні 50 копійок. У підсумку найдешевший «боєкомплект» у боротьбі із грипом становитиме 30 гривень, а найдорожчий – 190 гривень.
Зауважимо, що наразі у луцьких аптеках майже не залишилося парацетамолу, оксолінової мазі та найпопулярніших противірусних препаратів. Проте є аспірин, а замінити парацетамол можна розчинним «Ефеларганом», «Колдрексом» чи «Панадолом». Аптекарі констатують, що люди панічно скуповують усе, прагнучи мати повний «боєкомплект».
Лучани блукають від аптеки до аптеки у пошуках масок. Натомість можна купити відрізи бинтів чи марлю і зробити маску чи захисну пов’язку власноруч. Додамо, що дитячі дози найпопулярніших ліків противірусних препаратів у луцьких аптеках ще зосталися. Тому аптекарі зауважують, що дорослим можна приймати і їх, щоправда, збільшивши дозу прийому вдвічі.
Зазначимо, що в аптеках відвідувачам обіцяють появу ліків із дня на день. Наприклад, у мережі «Сальве» запевняють, що на складі уже з’явилися 100 упаковок вітчизняного «Амізону».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Тетянка Показати IP 5 Листопада 2009 21:43
Понакупляли все що могли, треба воно чи ні і жують для профілактики. Але ж температуру нижчу за 38,5 взагалі збивати не рекомендують. Так лише імунітет добити можна.
Куратор Показати IP 6 Листопада 2009 15:12
Підтримую Тетянку. До речі, лікарі кажуть, що аспірин зараз (в боротьбі з цим вірусом) приймати взагалі не можна (здається він викликає якісь ускладнення, вступаючи в реакцію). Варто на собі і рідних не експериментувати. А вчора по ТБ сказали, що температуру зараз треба збивати коли є лише 38. Будьте уважні! Не піддавайтесь паніці.
seal Показати IP 6 Листопада 2009 16:47
Для профілактики їжте краще цибулю з часником. А то понаїдаються хімії, а потім скаржаться ще й на печінку з нирками.
Оленяточко Показати IP 6 Листопада 2009 16:47
Толк є. Збільшилася виручка аптекарів
Здоровий Показати IP 6 Листопада 2009 19:02
Купив марлеві повязки по 1,25 в Гедеоні прийшов додом і зрозумів що лоханувся. А тому раджу усім розгортайте ті повязки які Вам пропонують бо бінт згорнутий два раза протиепідеміологічним засобом не назвеш навіть якщо він з шнурочками. Знову бюджетні гроші використані безтолку. Відносно ліків то моя дружина купує кримські аромомасла і капає їх в аромолампу та ванну. Поки здорові.
Roma Показати IP 6 Листопада 2009 20:43
В Черкасах продають марлеві пов язки зі стразами і різними прикрасами,ціна від 40 грн.
Таня Показати IP 6 Листопада 2009 22:52
І де ж то цит. дитячі дози найпопулярніших противірусних препаратів? Вже більше тижня у жодній аптеці не можна нічого придбати, а особливо для дитини. Тому єдина надія на цибулю і лимони :):):)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus