USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Від ожеледиці у Луцьку знову рятуватимуться піском і сіллю. Автовласники не у захваті

9 Листопада 2009 15:33
До зими 2009-2010 років луцькі комунальники запасли 4,5 тисячі тон піщано-соляної суміші. Про це 9 листопада «Волинським новинам» розповів директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич.
Комунальник зауважив, що цьогоріч піщано-соляної суміші заготували на одну тисячу тонн більше, ніж минулоріч. Також до роботи взимку підготовлена і техніка.
Щодо зимових прогнозів, то Валерій Кузьмич стверджує, що цьогорічна зима мало чим відрізнятиметься від минулорічної. Проте додає, що 40 тон піщано-соляної суміші уже розкидали на вулиці обласного центру Волині на минулому тижні, коли із середи на четвер спостерігалося незначне похолодання.
За словами Кузьмича, пісок для зими почали заготовляли ще навесні. Пісок на луцьких вулицях з’явиться із Підгаєцького піщаного кар’єру, а сіль – із підприємства  «Артемсіль».
Директор КП «Луцькспецкомунтранс» розповів, що передовсім піщано-соляною сумішшю обробляють небезпечні ділянки автошляхів, наприклад, спуски, мости, переходи, перехрестя, зупинки громадського транспорту. Тоді триває обробка центральних вулиць, опісля цього – бічних.
Цьогоріч на луцьких вулицях використовуватиметься лише піщано-соляна суміш, хоча, за твердженням Валерія Кузьмича, у минулі роки використовувався ще спеціальний реагент для поливання доріг. Проте, у цьому році через брак фінансування, він не буде використовуватися.
Голова ГО «Волинська асоціація перевізників таксі» Сергій Романчук розповів, що піщано-соляна суміш негативно впливає стан автомобілів. Він зауважив, що пошкоджується ходова структура машин. Мовляв, підвищується ступінь корозії автівок і вони швидше ржавіють. «Машини «гниють»», - каже він.
Сергій Романчук додає, що краще було б на луцьких вулицях використовувати «дідівський» метод – просто пісок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Куратор Показати IP 9 Листопада 2009 16:05
Да, автовласники переживають про себе, а от я - про себе. Кожної зими нове взуття купувати треба. Ще б платили таку зарплату, щоб вистачало на ці покупки. Від тієї солі потім не знаєш як рятуватись. Понасипають скрізь, сніги розтануть, багнюка створиться. А рибирати немає кому. Ліпше з тротуарів сніг змітати, а дороги дійсно тільки піском посипати.
дідо Показати IP 9 Листопада 2009 16:47
просто комунальники все через задницю роблять...посипати треба чистий асфальт, а не сніг....спочатку зчистити весь сніг та тоді посипати, і тоді солі йде менше.... а комунальники економлять на техніці, і авто мають самі місити кашу...от коли комунальників засудять на купу бабла за пошкоджені машини, тоді вони будуть шевелитися, а не так як минулого тижня, всі перехркстки були в ожеледиці, і ніхто не посипав сіллі, дочекались сонця...ГАНЬБА КОМУНСПЕЦТРАНС..
Українець Показати IP 9 Листопада 2009 16:51
А автовласники можуть захищати свої авто спеціальними засобами від корозії.В Москві стільки солі сиплють,що навіть мода на жовті черевики існує,щоб не було видно слідів солі на взутті.
Юка Показати IP 9 Листопада 2009 16:57
зараз зекономили на спецреагенті, потім - на двірниках і знову прощавай гарне місто, привіт піщана багнюка!
Roma Показати IP 9 Листопада 2009 17:14
Купити транспорт дл обслуговування дорігу зимовий період, наші комунальники кожної зими неможуть НОРМАЛЬНО підготувати дороги і зупинки громадс.тр-ту.
Таня Показати IP 9 Листопада 2009 19:59
Чомусь в інших містах з цією проблемою навчилися справлятися. Луцьк як завжди - пасе задніх. Це коли вже травмпункти переповнені або люди пороги владних кабінетів починають оббивати то вже посиплють для годиться. Але ефекту від того мало, на жаль...
seal Показати IP 9 Листопада 2009 22:50
Не можу не погодитись з Куратором. Своя овчинка ближче до тіла. Автомобілісти переживають за своє авто, а про пішоходів уже навіть і ніхто не думає. А добротне взуття зараз ой яке недешеве.
alex Показати IP 10 Листопада 2009 07:36
До автівок і взуття добавте ще довкілля. В нас в Стиру і так страшно купатись, а тут ще давайте посолимо трішки воду :-). Риба мовчати буде, на те вона і риба.
OrestN Показати IP 10 Листопада 2009 08:12
Най українські гореполітики пересядуть зі своїх Майбахів, Порше, і Лєксусів (які вони зкуповлюють на крадені державні гроші) і пересядуть в ТАВРІЮ і їздять по грунтованим вулицях і провулках міста! ГАНЬБА МІСЬКІЙ ВЛАДІ!!!
Олька Показати IP 10 Листопада 2009 08:31
Краще використовувати прадідівський метод - АСФАЛЬТ!!!!! )))
OrestN Показати IP 10 Листопада 2009 10:51
Асфаль дійсно кращий, але має виготовлятись за затвердженим рецептом, а не та халтура яку продукують місцеві заводи. Хто має нести відповідальність за аварії і жертви на дорогах міста??? Хто має асвальтувати ще не заасфальтовані вулиці і вулиці з ямами???
Куратор Показати IP 10 Листопада 2009 11:43
"Асфаль дійсно кращий, але має виготовлятись за затвердженим рецептом, а не та халтура яку продукують місцеві заводи." - дивилась як у нас дорогу латали. Йшла на роботу, бачу розкидані грудки свіжого асфальту (того чим ями засипають) просто по дорозі. Здивувалась. Далі побачила, що це він не розсипаний був, а це робітники там маленькі ямки латали. Причому потім їх ніхто не утрамбовував. Питання - для чого переводити матеріал, час. а пізніше нерви людей, які зимою у ті ями всеодно попадати будуть? Показуха?
Кицька Показати IP 10 Листопада 2009 13:17
Ось так походиш по тій солі, на лапках лишиться, а потім.... відкладеться де не треба:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus