USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Від початку епідемії на грип і ГРЗ захворіло понад 13 тисяч лучан

17 Листопада 2009 13:03
Від початку епідемії в обласному центрі Волині на грип і ГРЗ захворіло 13 тисяч 228 мешканців обласного центру Волині. Про це 17 листопада під час оперативної наради розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель, – інформує репортер «Волинських новин».
Начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель зауважив, що від початку епідемії медики прийняли та виїхали на 33 тисячі 700 викликів від жителів обласного центру Волині. Також захворіло 230 медичних працівників. Від ускладнень грипу – гострої вірусної пневмонії в обласному центрі Волині померло 3 жінки. Федір Кошель додав, що від інших хвороб, зокрема, онкологічних, інсультів, серцево-судинних захворювань, травм, отруєнь у Луцьку під час епідемії грипу померло 112 людей.
Також начальник управління охорони здоров’я Луцькради нагадав присутнім під час оперативки хронологію перебігу епідемії грипу та ГРЗ у обласному центрі Волині та дії медиків і чиновників. Федір Кошель додав, що обласний центр Волині виходить зі стану епідемії. Він додав, що її закінчення триватиме ще із десяток днів.
Він розповів, що завтра до Луцька прибуде гуманітарна допомога із міста-побратима Луцька Торуня, а також незабаром луцькі лікарні отримають таку ж допомогу із Німеччини. Додамо, що сьогодні Луцьк отримав гуманітарну допомогу з міста Любліна, що у Польщі. Щоправда, це не ліки. Зокрема, медики обласного центру одержать захисні маски, одноразові рукавички та фартухи, гель для миття рук, дезінфекційні засоби. Це «добро» отримала Луцька міська клінічна лікарня.
Додамо, що луцький міський голова Богдан Шиба прогнозує на кінець грудня нову хвилю епідемії. Тому й радить не вживати ліків для «задоволення», а лишень для лікування хвороби і то – за приписами лікарів.
Наразі невідомо чи продовжать в обласному центрі Волині карантинні обмеження, якщо рівень захворюваності на грип та ГРЗ піде на спад. Заступник луцького керманича Анатолій Пархом’юк додав, що це питання буде вирішено під час засідання «протигрипозної» комісії.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Здивований Показати IP 17 Листопада 2009 13:42
А на підставі чого Богдан Шиба такі прогнози робить? Він що, за сумісництвом ще й епідеміолог?
Evil Показати IP 17 Листопада 2009 17:10
Влада у нас вже давно перебрала на себе функції і лікарів і вчителів і кого тільки не ліньки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus