USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Деякі вилучені муляжі зброї належать воїнам-афганцям, - заступник керівника «Варти порядку»

18 Серпня 2017 14:55
Частина муляжів зброї, які вилучили у ТзОВ «Варта порядку», належать музею воїнів-афганців. Окрім того, обшуки були проведені в охоронній фірмі, а не в громадському формуванні.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські новини розповів заступник керівника ГФ «Варта порядку» Олександра Тиводара Олександр Рубан.

Нагадаємо, що деякі ЗМІ публікували інформацію про те, що в представників ГФ «Варта порядку» були виявлені міни, гранати, автомати, плакати та інші навчальні засоби.

За словами Олександра Рубана, головний офіс «Варти порядку» знаходиться на проспекті Молоді, 17ау Луцьку, але працівники СБУ здійснювали обшуки на вулиці Винниченка, де розміщена чергова частина громадського формування.

«Працівники СБУ проводили спонтанні обшуки, тому що вони не знали, де знаходиться громадське формування. Вони приїхали в чергову частину ГФ «Варта порядку» на вулиці Винниченка, яке знаходиться на першому поверсі та провели обшук в охоронній фірмі, що на 3-му поверсі», - каже заступник керівника «Варти порядку».

Також Олександр Рубан зауважує, що муляжі частково належать музею воїнів-афганцям.

«На офісі «Варти порядку» нічого не вилучили, бо тут нічого не було. Вилучене було знайдено в кабінетах охоронної фірми. Частина цих речей з музею Спілки воїнів-афганців, які перевезли сюди, оскільки зараз там проводять ремонт, а інша частина цих муляжів використовувалися для наочної демонстрації в школах чи проведення занять. Проведений обшук нічого не дав. Людина, яка бачила бойові снаряди, міни чи патрони, одразу скаже, що це муляж. Тим більше є певні нюанси згідно ДЕСТу, де визначається, яка зброя бойова, а яка навчальна», - зазначив Рубан.

Олександр Рубан зазначив, що йому невідомі деталі затримання Олександра Тиводара:

«Аналізуючи інформацію про затриманняОлександра Тиводара, вважаю цей процес зухвальством. Тиводар не є бандитом, він не знаходився в розшуку, не планував виїзд за кордон. Якщо вже затримувати показово, то треба було це зробити у центрі міста, поблизу універмагу, бо там більше людей, більше кореспондентів могли б зняти і показати, як в нас СБУ веде себе «героїчно» щодо мирних громадян», - говорить пан Олександр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1289 Показати IP 18 Серпня 2017 15:11
Ну це вже не новини, це "переливання з пустого в порожнє "...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus