USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як у Луцьку під час карантину пройти медогляд перед школою

15 Липня 2020 10:05
Попри карантин діти, які ідуть у перший клас і вступають у вищі навчальні заклади обов’язково повинні пройти медогляди.

Про це Суспільному Волині повідомила директорка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

У березні, через запровадження карантину медогляд, було призупинено. Нині, через збільшення потоку відвідувачів, у дитячій поліклініці Луцька відновили профілактичні огляди, – каже Оксана Лєщинська.
Усім, хто приходить у поліклініку, при вході вимірюють температуру. Біля кабінетів у коридорах розмітка.


У поліклініці нині багато абітурієнтів. У медзакладі кажуть: випускники шкіл виготовляють довідки у ВУЗи.

Батьків медики просять користуватися попереднім записом, щоб уникнути скупчення. Лікарка Людмила Ляшук розповіла: нині веде прийом пацієнтів у звичному режимі із дотриманням карантинних вимог.


«У першу чергу дитина має потрапити до свого лікаря, із яким заключила декларацію. Далі – лікар скеровує до потрібних спеціалістів: окуліст, стоматолог, хірург і за потреби – ортопед», – каже педіатр.


Лікарка Людмила Ляшук додає: проходити медогляд тим дітям, які не йдуть до першого класу, потрібно за графіком: «86-та форма видається раз у рік. Якщо дитина проходила медогляд у жовтні-листопаді, то цей медогляд вона має пройти до жовтня-листопада. Абсолютно не потрібно дітям інших вікових груп бігти до першого вересня і отримувати ці довідки».

Нагадаємо, наприкінці червня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що діти мають пройти обстеження у певних лікарів перед початком навчального року, зокрема отримати довідку про пробу Руф’є.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus