USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Замість волинських офіцерів воюють непідготовлені хлопці

23 Січня 2015 11:38
На Волині більшість офіцерів запасу та військових спеціалістів, які перебувають на пенсійному забезпечені, позиціонують себе «інвалідами», аби не йти до лав Збройних Сил України, тоді як у гарячі точки посилають непідготовлених молодих бійців.

Про це під час позачергового засідання сесії Волинської обласної ради сьогодні, 23 січня, повідомив депутат Волинської обласної ради Віктор Прокопчук.

Так, обранець громади закликав колег звернутись до Міністерства оборони, аби з’ясувати, чому до лав української армії не призивають військових спеціалістів та офіцерів, які є відносно молодими людьми, бо вийшли на пенсію в 40 років.

«Військові пенсіонери є найбільшим резервним фондом армії в усьому світі.

Тож, згідно з чисельним зверненнями батьків мобілізованих військовослужбовців, пропоную докласти зусиль, аби встановити справедливість та отримати відповідь на запитання, чому 11 тисяч 405 осіб, які перебувають на пенсійному забезпеченні після військової служби, на йдуть воювати, тоді як на фронт посилають «зелених» бійців», - зазначив обранець громади.

Він зауважив, що армія відчуває страшний голод по командних кадрах, тому вимагає розслідувати питання масової «інвалідності» військових службовців, які повинні б були перебувають на службі.

Так, з 5 тисяч чоловік до лав ЗСУ призвано на військову службу лише 50.

«А це ж перший мобілізаційний резерв України. Викликаючи на війну непідготовлених людей, ми залишаємо в тилу професіоналів», - звернувся народний обранець до колег.

Тож депутати Волинської обласної ради таку ініціативу підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus