USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Художники трьох країн з’їхалися на пленер до Луцького замку

20 Червня 2019 15:52
Діти, студентська молодь та дорослі з десяти міст України, Польщі та Білорусі прибули до обласного центру Волині, аби долучитися до міжнародного конкурсу-пленеру «Луцький замок – 2019».

Художники з Луцька, Львова, Хмельницького, Івано-Франківська, Чернігова, Дніпра, Харкова, Кам’янця-Подільського, білоруського Бреста та Польщі перебуватимуть у нашому місті протягом чотирьох днів – 20–24 червня. За цей час вони мають створити в рамках конкурсу роботу, основану на їхньому візиті на Волинь.

Як розповіла викладачка Луцької художньої школи Віра Конська, вона не вперше долучається до пленеру в замку Любарта, який відновився після перерви минулого року. Як вона акцентувала, конкурс у Луцьку завжди відзначається популярністю серед художників, зокрема й закордонних, адже пленер є безкоштовним для учасників і славиться високим професійним рівнем.

«Усе – і проживання, і доїзд, і харчування – оплачує міська рада», – зазначила Віра Конська.
Викладачка розказала, що програма конкурсу дуже насичена і включає знайомство та екскурсії Старим Луцьком у четвер, 20 червня, виїзд до Колодяжного, де учасники творитимуть картини - у п’ятницю, а пізніше відбудуться виставка робіт і нагородження переможців.

Пленер триватиме у трьох групах серед різних вікових категорій.
«Діти готуються до конкурсу, їх навчають, ми ж готуємося до їхнього прийому», – сказала Віра Конська.

Директор Луцької художньої школи Іван Гаврилюк, вітаючи учасників, зауважив: «Направду Луцьк – місто, возвеличене в історії. І очевидно, найбільш значимим об’єктом є замок, де ми і зібралися. Мабуть, кожен із вас їхав із певними надіями та сподіваннями, а насамперед, як мені здається, з інтересом. На кожному конкурсі головними є участь і спілкування».
Іван Гаврилюк відзначив, що протягом першого дня учасники можуть не тільки познайомитися між собою, оглянути Луцьк, а й сфотографувати різні об’єкти, які привернуть їхню увагу, аби потім зобразити їх у своїх роботах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Єва Показати IP 21 Червня 2019 08:36
У тексті помилка - пленер до 23 червня, а не до 24-го.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus