USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучан кличуть на прем’єру вуличної вистави «#ЛУЦЬКО. Дух міста»

16 Червня 2019 19:33
Масштабна вулична вистава «#ЛУЦЬКО. Дух міста» театру «ГаРмИдЕр» – це захоплююче казково-містичне дійство для всієї родини, просякнуте духом історії.

Польська прем’єра відбулась у Любліні 14 червня о 17:00, Plac Gedroycia. У Луцьку українська прем’єра відбудеться за підтримки управління туризму та промоції міста Луцької міської ради у дворику Волинського коледжу Національного університету харчових технологій (вул. Кафедральна, 6) 17 червня о 19:00, інформує управління туризму та промоції міста.

Вхід вільний.

Через легенди, бувальщини та історичні факти у виставі твориться призабута атмосфера міста Луцька, що постало між рік і пам’ятає велич князівської доби.

Дух Луцька виринає на межі реального і містичного, сакрального і ярмаркового, зворушливого і драматичного. І щораз по перипетіях місто сповнюється спокоєм, гостинністю та миролюбністю, поєднуючи культури, переплітаючи традиції та релігії.

І хоч дух Луцька було знівельовано в радянський період, та автори спектаклю пробують оживити його та закликають знову наповнити місто неповторною атмосферою, що виринає з віків і доповнюється сучасними особливостями. І той Дух творці спектаклю, за влучною знахідкою поетеси Ольги Ольхової, називають #ЛУЦЬКО.

Спектакль, сценаристом і режисером-постановником якого є Руслана Порицька, оживляють пластичні рішення Юлії Варченко, художнє вирішення Павла Порицького, костюми Юлії Федосєєвої (створені спільно з учнями Луцького центру ПТО). Музика та звукове оформлення : «Eczema» (створено спеціально для вистави).

Таким чином колектив презентує на 100 % авторський твір! Засобами пластики Дух Луцька творять актори театру «ГаРмИдЕр»: Юлія Варченко, Оксана Бречко, Марія Доманська, Максим Кравчук, Павло Порицький. Голос, речитативи, співи та живе озвучення: гармидерівці Алла Доманська, Наталка Шепель, Дмитро Безвербний та музикант Дмитро Березюк.

Виставу створено спільно з управлінням міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради, в рамках проекту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» спеціально для «Фестивалю легенд» у Любліні. Підтримка забезпечена в рамках програми транскордонного співробітництва

«Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus