USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Бандерштаті відривались під білоруський реп, християнський рок та херсонський репкор. ФОТО

10 Серпня 2010 12:41
Концертна програма цьогорічного фестивалю альтернативної музики Бандерштат, який відбувався 7-8 серпня у селищі Рокині під Луцьком, була дещо скромнішою, ніж минулого року.

У цьому пересвідчились ті декілька тисяч молодих людей, які з’їхались на фестиваль.

Причина такої скромності – небажання обласної влади сприяти проведенню заходу, вважає арт-директор фесту Сергій Мартинюк.

«У цей фестиваль я вкладаю свої сили вже четвертий рік поспіль. В Україні вже знають про те, що на Волині відбувається таке дійство. Кожного року влада нам допомагала. У 2010 оргкомітет Бандерштату зіткнувся з очевидною протидією фесту з боку обласного керівництва. Допомогли тільки міський голова Луцька Богдан Шиба та заступник голови облради Борис Загрева. Це свідчить про те, що в обласній адміністрації сидять далеко не ті люди, не ті політики, не ті патріоти», – вважає він.

Нагадаємо, за три тижні до фестивалю оргкомітет Бандерштату заявляв, що начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Микола Зайченко, ігноруючи рішення депутатів обласної ради, повідомив, що управління не буде фінансувати фестиваль альтернативної музики та сучасного мистецтва «Бандерштат-2010».

Попри сварки з владою та фінансові труднощі фестиваль таки відбувся.

Протягом двох днів зі сцени прозвучало 20 музичних імен – це і сольні виконавці-барди, і гурти.

Лише три колективи представляли Луцьк. Решта їхали з Рівненщини, Львівщини, Києва, Хмельницького та Херсону.

Співали не тільки про любов, а й про Україну, оскільки однією з умов участі у фестивалі була наявність у репертуарі пісні на патріотичну тематику. Одні виконували кавери на народні пісні або хіти своїх відоміших колег-музикантів, інші презентували авторський матеріал.

Запросили на фестиваль і опозиційного музиканта з Білорусі – 21-річного репера зі сценічним іменем Vinsent.

Хлопця звати Дмитро Папко, він займається музикою вже більше трьох років. Розповідає, що багато виступає не тільки у Мінську.

«Я нещодавно був у Польщі на фесті. У поляків можна вчитись організовувати такі дійства. Там ніхто без бейджа немає доступу до сцени. Це незначний мінус Бандерштату, але його варто виправити. Добре було б і якби стояв намет для музикантів, де можна було б готуватись до виступу. А загалом сподобалась атмосфера. Було приємно бачити білоруські прапори. Ваш гурт «Етно XL» дуже порадував. Тільки повагу викликають люди, які беруться організовувати такі заходи», – зізнався білорус.

Головною музичною приманкою для фестивальників цьогоріч став херсонський гурт «Роллік’с», які минулого року вже виконували роль хедлайнерів. Цей гурт і закрив Бандерштат. Вони заграли свою нову концертну програму та заспівали свої старі хіти.





































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
ляляка Показати IP 10 Серпня 2010 12:53
До речі, дійсно на Бандерштаті співали про бога. Еффата з Червогонрада. В них там майже всі пісні були на таку тематику. Я спочатку здивувався, але потім дізнався, що вони ревні католики і постійно на релігійних всяких тусовках виступають. Нічого цікавого особисто для мене в їхній музиці нема, але загалом нормальні. А так білорус прикольний був, хоч і реп не дуже слухаю. Але Роллікси просто порвали!!!
rusych Показати IP 10 Серпня 2010 13:08
Вінсент справді крутий репер. Шкода що в нас реп культура обмежується Потапом і Камєнскою. А фест крутезний був. Особливо Ролікс!
політолог Показати IP 10 Серпня 2010 13:10
А хто такий Сергій Мартинюк? Він позорить історичний факультет загалом та спеціальність політологія зокрема. Політолог-рок-музикант? Ганьба.
чукча до політолог Показати IP 10 Серпня 2010 15:32
дякуйте, пане політолог, що таких як він на цьому всраному світі не меншає. Саме такі люди і складають контраст таким як Ви.
j.b. до політолог Показати IP 10 Серпня 2010 15:47
А яку музику слід слухати чи грати студентам історичного факультету?
Ястребок Показати IP 10 Серпня 2010 15:02
На президентських виборах Гузь і Ко підтримували Ющенка, тепер - Шибу? Мої щирі співчуття Богдану Павловичу. Хоч Луцьк і на Західній Україні розташований, де лжепатріотам багато хто симпатизує, але в мери на національно заклопотаному електораті й тут не виїдеш...
Тріша Показати IP 10 Серпня 2010 15:16
непогані світлини:) серед концертної програми реально приємно вразив наш Фіолет, який я бачила вдруге. Хлопці швидко прогресують, і я тепер розумію чому на зустрічі з молоддю Положинський декілька раз згадував за Фіолет. Вінсент непогано, круто Злам і якісно Безодня. Дякую Фіолету за "крилами". Після не опускає третій день.
Тін Показати IP 10 Серпня 2010 15:28
Все було на високому рівні. Звук міг бути і кращим. Більша половина гуртів задовльнила мої смаки сповна. Палестина наф. Злам круто. Ведучі цікаві.
Діма Показати IP 10 Серпня 2010 16:17
Дякуємо організаторам за неймовірний фест і гарну атмосферу!Ведучі - найкращі!Гурти - кайфові! Бандерштат-2010 був офігенним! Слава Україні!
Viktor 69 Показати IP 10 Серпня 2010 16:34
Цікава логіка у пана Мартинюка... Не дають гроші на бандерштат значить не патріоти!? А чи доцільно в області, яка є дотаційною, витрачати на фестиваль 400 тис. гривень з місцевого бюджету? Я розумію, що Гузю потрібні бабулєси, але досить вже за рахунок держави набивати собі кишені... навіть якщо Гузь і патріот... але як на мене патріот - не той хто горланить про повагу до національних героїв, а той хто має змогу похлєбать з державного корита, але не хлєбче... До речі, цікаво, чи Гузь разом з Мартинюком відвідали дівчину, яку скривдили на Бандерштаті? Чи вони і надалі вважають її провокатором Партії регіонів???
1 до Viktor 69 Показати IP 10 Серпня 2010 18:06
40 тис. а не 400 слідкуйте за новинами, а не придумуйте цифри.
Ястребок Показати IP 10 Серпня 2010 16:44
Viktor 69, моя версія - не просто відвідали, а й умовили забрати заяву про побиття.
знайома до Ястребок Показати IP 10 Серпня 2010 17:07
я її знаю, заяву вже забрали, правда не знаю чи відвідував хтось, до неї нікого не пускають, батьки не хочуть тягнути і так нещасну дитину по судах
Космос Показати IP 10 Серпня 2010 16:52
Некрот скоро тебе можуть побити, будеш тут таку маячню гнати.
Viktor 69 Показати IP 10 Серпня 2010 17:00
Ястребок як переконати усіх національно-стурбованих молодиків, що Гузь насправді паскуда рідкісна???? От болить у мене серце коли оті молоді полудурки починають "гузь молодець - він за Бандеру"... Я теж за Бандеру, моя бабуся із сестрою Бандери в школу ходила, але Гузь то від цього не перестає бути покидьком... До речі, в луцькій школі номер 19, де навчався Гузь - однокласники пам'ятають його як невпевненого школяра, якого часто кривдили більш впевнені - здається подібна біографія у Гітлера???
впевнений до Viktor 69 Показати IP 11 Серпня 2010 00:08
судячи з ваших ображених коментарів, однокласники ображають вас і досі...
Скальпель Показати IP 10 Серпня 2010 17:31
Зелінський ти що, мухоморів переїв? Чи тобі так Шиба поперек горла став, що ти тут Гузя обзиваєш. Ти ж сам клявся, що Бандеру любиш, тільки Гузь робить діло і то роками, а ти тільки поносиш всіх. То і є твоє призвання та мета твого життя. Покидьок.
журналістка Показати IP 10 Серпня 2010 17:53
Viktor 69, ви знаєте, що таке 400 тисяч?! =) облрада прийняла рішення про 40, яких гузю і компанії таки не дали. бачу, ви звикли до великих грошей! змилуйтесь, простіть володимировичу, що попросив ті 40 штук та й по всьому. і голова не болітиме. нерви - причина усіх болячок! ;)
Просто читач Показати IP 10 Серпня 2010 18:50
Люди, де ви тут Некрота і Зелінського серед коментуючих знайшли? Цими прізвищами ніхто не підписується. Здогадуєтеся, хто сховався за ніками, то тримайте при собі. А так як ви робите, некрасиво. Що, як ваші здогади неправильні? По темі. фест непоганий, а от люди на нього приїжджали різні... та й Гузь фігура неоднозначна будем казати. А от за бомбезні фоторепортажі "ВН" однозначно респект величезний!
Табачник Показати IP 11 Серпня 2010 13:59
Хлопці робіть фестиваль у Львові.
ЛітРедактор Показати IP 11 Серпня 2010 16:46
Потап і Настя - це не реп, а жалюгідна пародія)) Краще згадайте про В.У.З.В. - Потап таки непогано починав, а докотився тупо до комерції
респект і поважуха! до ЛітРедактор Показати IP 12 Серпня 2010 22:37
ВУЗВ - це сила! перший альбом - круто, другий - відстій російськомовний!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus