USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Російський культурний центр у Луцьку назвали на честь Віктора Чорномирдіна. ФОТО

18 Грудня 2010 18:56
На честь відомого росіянина, надзвичайного посла Росії в Україні Віктора Чорномирдіна 17 грудня у Луцьку назвали Російський культурний центр.
Вечір з нагоди такої події, що відбувся 17 грудня у Палаці культури міста Луцька, повністю присвятили пам’яті відомого дипломата.
Як повідомила керівник Центру Ольга Саган, Центр перейменували з дозволу синів покійного Чорномирдіна. «Це для мене особисто була близька людина. Й цей факт для мене був як стимул. Стимул робити ще краще, ще більше на благо наших стосунків з Росією. Для мене, українки, російська культура є близькою, так само для нього була близькою і українська культура», - пояснила особисте значення перейменування директор центру Ольга Саган.

Щоб ушанувати пам’ять покійного, до Луцька на захід приїхали його близькі люди, й ті, що бачили Чорномирдіна незадовго до його смерті. Серед них були директор Російського центру науки і культури з міста Києва Віктор Бокач, матушка Стефанія Зимненського Святогірського монастиря, а також молодший син покійного – Андрій Чорномирдін.

Гості згадували моменти із життя Віктора Чорномирдіна, на сцені демонстрували фотографії, вшанували пам’ять про нього хвилиною мовчання. На вечері виступав акордеоніст, лауреат світових конкурсів у Санкт-Петербурзі, лучанина Максима Михайленка.


«Російський культурний центр – один із перших, який займається виключно культурою, а не політикою, і перший в Україні, що носитиме ім’я Віктора Чорномирдіна», – сказала Ольга Саган.
Довідково:
Віктор Степанович Чорномирдін — російський державний діяч, прем'єр-міністр Росії у 1992—1998 роках. Надзвичайний і повноважний посол Російської Федерації в Україні від 2001 до 2009. Помер 3 листопада 2010 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
makar Показати IP 18 Грудня 2010 21:01
"де мортіус ніл нізі бене..."
Роман Показати IP 18 Грудня 2010 22:06
Давно в Луцьку не було такого дійства !?!?!????? А ближче до східної України (в т.ч. Севестополя) місця не знайшлось? пРИТОМИЛИ МОСКАЛИКИ.
ЖУРНАЛІСТКА Показати IP 18 Грудня 2010 22:11
скажіть, невже нема більш достойного росіянина, який багато зробив для україни, як чорномирдін??? чорномирдінамй, як і всім росіянам, від того ні холодно, ні тепло, а от оля перед кимось вочевидь таки прогнулася...
Перехожий до ЖУРНАЛІСТКА Показати IP 19 Грудня 2010 14:21
Журналістка ??? "Україна" та прізвища з малої літери ?
yoda Показати IP 19 Грудня 2010 01:38
адресу, адресу скажіть того центру щоб "подякувати" кацапам за відкриття "культурного" осередку.... бач клоуни... "матушка", гармошка.... эх люблю тебя рассея....
яка різниця хто Показати IP 19 Грудня 2010 14:33
перехожому - я певна, що "чорномордін" слово україна писав з великої літери. але тільки й усього. можна й слово з трьох літер, яке зазвичай на парканах пишуть, принципово з великої писати, але суть же від того не зміниться. раджу сусідам відкрити "культурний" центр ім. януковича і ставити з його ініціативи п"єси країнського поета чехова та читати вірші анни ахметової
Доця - Поця Показати IP 19 Грудня 2010 15:21
Ольга Саган! Потрібне твоє клопотання ще поставити цим кровопивцям памятник на краю міста в бурянах, де, по християнському канону, ховали тих, хто наклав на себе руки.
Данило Показати IP 19 Грудня 2010 17:06
Россия-труп смердящий с 1917 года,когда предали ЦАРЯ-БАТЮШКУ.Нынешняя ЭРЭФИЯ(Российская Федерация)захвачена игом жидовским.Один из главных мракобесов начала поры беспредела и был так званый ВОР. В таком "культурном центре" можно вести лекции о том как умело тырить полезные ископаемые,о чубайсах и гайдарах путях,или медвепутах и других злодеяниях.Достоевсий,Гоголь,Чехов там будут актуальны,как Великие Гении,описавшие в своих творениях про всю эту шваль.Жаль нет сейчас духовников в монастырях.Пусто.Был бы, так выписал бы такой игуменье добрячую епитимью.Центр как раз политический,да еще какой.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus