USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЗМІ оприлюднили попередні підсумки розслідування причини пожежі в Нотр-Дамі

18 Квітня 2019 21:13
Слідство вважає попередньою причиною масштабної пожежі у Нотр-Дамі в Парижі коротке замикання електрики.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Associated Press.

Джерело журналістів наголосило, що наразі слідчим не дали зелене світло для роботи у соборі через міркування безпеки. Постраждалу внаслідок нищівного вогню архітектурну пам’ятку зміцнюють за допомогою дерев’яних дошок, аби підтримати деякі фрагменти стін.

Нагадуємо, пожежа в Нотр-Дамі почалася увечері 15 квітня, повністю загасити собор вдалося лише до ранку вівторка. В результаті пожежі впав шпиль і покрівля собору, сильно постраждав і інтер’єр.

Пожежникам вдалося врятувати головні предмети мистецтва і релігійні артефакти, що зберігалися всередині Нотр-Дама, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа, і туніку, яка, за переказами, була на Людовіку IX, коли він привіз вінець в Париж.

За останніми даними, в результаті пожежі постраждали три людини - важкі травми отримав один з пожежників, а також двоє поліцейських.

Президент Франції Емануель Макрон вже пообіцяв відбудувати Нотр-Дам. За попередніми оцінками, реконструкція триватиме 10 років.

Сума пожертвувань, обіцяних на відновлення собору Паризької Богоматері, який постраждав від пожежі, досягла одного мільярда євро. Франція оголосила про конкурс проектів щодо відтворення шпиля собору Паризької Богоматері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus