USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Фото Світязя - серед найкращих знімків з усієї країни

13 Липня 2014 17:46
Фотоконкурс "Вікі любить Землю" зібрав понад 12 тисяч фотографій від авторів з усієї України.

12 липня підвели підсумки української частини міжнародного фотоконкурсу пам’яток природи "Вікі любить Землю", - інформує Українська правда.

Фотоконкурс "Вікі любить Землю" втілюється громадською організацією "Вікімедіа Україна" - офіційним українським представництвом Фонду Вікімедіа, що працює над Вікіпедією та її сестринськими вікіпроектами.

Метою проекту є поширення вільних знань про природний спадок України та світу. Отримані під час фотоконкурсу світлини будуть використовуватися для ілюстрації статей на Вікіпедії та інших вікіпроектах.

У рамках конкурсу було завантажено 12 053 світлини, з яких професійне журі обрало десять найкращих. Перше місце отримала світлина з Криму.

У конкурсі брали участь фотографії, що ілюструють природні пам’ятки відповідно до офіційних списків пам’яток природного спадку України. На жаль, не всі пам’ятки природи навіть рахуються на обліку держави.

Наприклад, неприємним "відкриттям" конкурсу було те, що такий відомий ботанічний феномен як "Тунель кохання" – зелений тунель у лісовому масиві, утворений заростями дерев, кущів, які сплелися між собою, та утворили дивовижний щільний тунель точної арочної форми – не є пам’яткою природи.

"Фотографії усіх пам’яток природи, незалежно від рівня значимості, мають значення для поширення вільних знань про природний спадок, зокрема, через статті у Вікіпедії. Завантажені світлини були різної якості, але надзвичайно багато з них були чудовими. Ми також провели місяць написання статей до Вікіпедії на тему пам’яток природи, щоб посприяти процесу поширення інформації про природні об’єкти, що потребують захисту", - відзначає міжнародний координатор проекту "Вікі любить Землю"Альона Зубченко.

На церемонії було нагороджено переможців у номінаціях: за найбільшу кількість сфотографованих пам’яток природи по кожному з регіонів України, за найкращі фотографії з усіх областей, учасників, які сфотографували найбільшу кількість об’єктів загалом на території країни – та авторів десяти найкращих фотографій.

1. "Скелі Демерджі" Ландшафтний заказник "Демерджі-яйла", АР Крим. Автор: Віталій Башкатов


2. "Вид з Говерли на Карпатський національний парк" Карпатський національний природний парк, Івано-Франківська область. Автор: Дмитро Балховітін


3. "Актовський каньйон" Регіональний ландшафтний парк "Гранітно-степове Побужжя", Миколаївська область. Автор: Анастасія Сак


4. "Зимовий Кукуль" Карпатський національний природний парк, Івано-Франківська область; Карпатський біосферний заповідник, Закарпатська область. Автор: Володимир Хіраш


5. "Шаан-Кая у хмарах" Ялтинський гірсько-лісовий природний заповідник, АР Крим. Автор: Олександр Черних


6. "Озеро Світязь на світанку" Шацький національний природний парк, Волинська область. Автор: Павло Мокрицький


7. "Полонина Григорівка, вид на Говерлу і Петрос" Карпатський національний природний парк, Івано-Франківська область; Карпатський біосферний заповідник, Закарпатська область. Автор: Максим Присяжнюк


8. "Ранкова палітра" Регіональний ландшафтний парк "Зуївський", Донецька область. Автор: Віталій Башкатов


9. "На Говерлі" Карпатський національний природний парк, Івано-Франківська область; Карпатський біосферний заповідник, Закарпатська область.


Автор: Роберт Лабчук

10. "Півострів" Ботанічний заказник "Новий Світ", гідрологічна пам'ятка природи "Прибережний аквальний комплекс між Новим Світом і Судаком", АР Крим. Автор: Віталій Башкатов
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Липня 2014 03:17
Рекламой не рекламуй.а

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus