USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки коштує відпочинок на Шацьких озерах

16 Серпня 2014 14:50
Киянин Ігор Назарук щороку їздить відпочивати на Світязь. Читачам погоджується дати кілька порад, як зекономити, що варто купити та спробувати, а чого краще остерігатися на Шацьких озерах, пише Gazeta.ua.

"Вперше на Світязі був, коли мав шість років і батькові дали путівку від роботи, - згадує Ігор. – Тоді відпочинок не вдався. Тиждень сиділи у будиночку на березі озера, бо постійно йшов дощ. Нас покусали комарі, спина боліла через старі ліжка і тверді матраси. Коли поїхав у столицю і став студентом, почав їздити в Шацьк з друзями та одногрупниками".

Цього літа повіз на озеру дружину Олену.

"Поїхали всього на два дні, бо в обох робота, відпустку взяти не вийшло, - пояснює Назарук. – 600 гривень обійшлася дорога з Києва до Ковеля. Їхали потягом. Туди добиралися у плацкартному вагоні, назад – у купе. З Ковеля на Світязь їздять автобуси. Водії беруть по 40 гривень з людини. Можна добиратися з Луцька. Буде на 20 гривень дорожче".

Заселилися у жінки, на подвір'ї якої вже зупинялися торік. За кімнату з диваном і телевізором подружжя за два дні заплатило 280 гривень.

"З людини вона брала по 70 гривен за добу. Ми були в кімнаті удвох, - говорить турист. – Туалет і душ у будинку. Наші знайомі винаймали номер у міні-готелі. Віддали 300 гривень за добу. Але нам такий комфорт був не потрібен. Ми приїхали засмагати і купатися, а не в номері сидіти. З собою брали трохи продуктів, які не псуються. Їх вистачило на день. На пляжі купували воду, вафлі і пончики, брали на прокат катамаран. Гріх бути на такому озері і не покататися на катамарані чи човні, зустріти схід чи захід сонця. Світязь – найглибше озеро в Україні. Його називають українським Байкалом".

Зі слів туриста, на Світязі стало більше туристів.

"На Волинь подалися ті, хто не ризикнув поїхати цього року на море у Крим, але віддає перевагу саме вітчизняному відпочинку, - пояснює Ігор. – З собою раджу брати щось від укусів комарів. Їх тут дійсно багато. Наїлися чорниць. Дуже стиглі, тому солодкі. З домашньою сметаною смакують краще, ніж з купленою у магазині. На наше прохання господиня, у якої винаймали кімнату, наварила вареників з вишнями. Ввечері смажили шашлик".

За вихідні на Світязі подружжя витратило 1,5 тисячі грнивень.

"Відпочиває на озері багато молоді, - розповідає Ігор. - Хто любить танці, уночі може відірватися на дискотеці в нічному клубі. Нам більше до вподоби спокійний сімейний відпочинок. Пізно ввечері самому ходити не радив би. Раніше було спокійно, а в останні два-три роки почастішали грабежі".

Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про особливість відпочинку на озері Світязь. На Світязь їдуть туристи, щоб підлікувати серцево-судинну та нервову системи. Вода в озері – насичена гліцерином та сріблом, і має цілющий ефект: промиті водою із гліцерином та сріблом рани дуже швидко загоюються. Згідно з розповідями місцевих мешканців, колись воду із Світязя навіть возили у Польщу, щоб тамтешні красуні могли приймати косметичні ванни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Нє-нє Показати IP 16 Серпня 2014 14:59
За 2 дні віддали 1500 тис грн. Догоговато. Ціни європейські - комфорт український. Нерівноцінний обмін
лучанин до Нє-нє Показати IP 16 Серпня 2014 15:29
це патріотичний подвиг..
Због до лучанин Показати IP 16 Серпня 2014 15:37
хіба шо
укр Показати IP 16 Серпня 2014 17:09
я поїду в крим купатися
Саша Показати IP 16 Серпня 2014 19:32
ДЕ ВІН ТАМ КОМАРІВ НАЙШОВ? бУЛИ ЦЬОГО РОКУ ДВА РАЗИ НА СВІТЯЗІ,БІЛЯ БУДИНКІВ І ОЗЕРА ЇХ МАЙЖЕ НЕ БУЛО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus