USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У Мінекономіки назвали мінімальну та максимальну суму виплат допомоги з безробіття

6 Липня 2020 19:53
Максимальний розмір допомоги з безробіття в Україні на сьогодні становить 8408 грн. Це дорівнює чотирьом прожитковим мінімумам для працездатних осіб.

Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, передає ТСН.

«Розмір допомоги з безробіття розраховується для кожної людини індивідуально. Він визначається залежно від страхового стажу людини і її заробітної плати. Допомога з безробіття виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру. Максимальний розмір допомоги з безробіття зараз становить 8408 грн (чотири прожиткові мінімуми для працездатних осіб)», – йдеться в повідомленні.

Водночас розмір мінімальної виплати допомоги з безробіття в Україні, яка виплачується застрахованим особам залежно від страхового стажу та заробітної плати, становить 1800 грн, а особам, виплати яким призначаються без урахування страхового стажу та заробітної плати – 1000 грн (на період дії карантину плюс 30 календарних днів після його закінчення).

«Загальна тривалість виплати допомоги з безробіття не може перевищувати 360 календарних днів, а для осіб передпенсійного віку – 720 календарних днів», – додали в міністерстві.

Раніше Комітет з питань бюджету виділив додатково три мільярди гривень на допомогу з безробіття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Показати IP 6 Липня 2020 21:09
А є робота,де працівникам зарплату платять 1000-2000 грн. при оголошеній мінімалці більше 5000 грн.В нас люблять скорочувати години роботи,аби лиш менш платити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus