USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Аферист викрав у подружжя стареньких волинян банку з 71 тис. грн

20 Січня 2018 15:32
Жителька селища Шацьк розповіла історію про те, як дві її бабусі, мешканки сусіднього району, стали жертвами шахраїв.

Оприлюдненням вражаючих фактів і схем, завдяки яким аферисти виманюють гроші у людей похилого віку, шачанка хоче застерегти останніх від плачевних наслідків спілкування з шахраями і закликати не втрачати пильності під час візиту до них невідомих осіб, пише Район.Шацьк.

Прикрі випадки трапилися в серпні минулого року. До оселі бабці прийшов чоловік і запитав у неї, чи голосувала вона на виборах за Порошенка. Почувши ствердну відповідь, продовжив: «То розпишіться і отримайте 150 гривень» - і дав їй 200-гривневу купюру. Старенька хотіла дати здачу – 50 гривень – дрібними купюрами, але чоловік категорично відмовився: «Тільки крупними».

Доки бабця ходила в другу кімнату по гроші, а потім – по паспорта, шахрай вкрав гроші з усіх схованок – всього 5 тисяч гривень - і дременув із хати. Старенька тільки тоді зрозуміла, що її обікрали. Але було вже пізно – автомобіль афериста від’їжджав від будинку.

Цього ж дня чоловік, трохи змінивши зовнішність (відклеївши вуса), за якимось фатальним збігом обставин прийшов в інше село до другої бабці жительки Шацька.

-Продаєте квасолю? – запитав у баби і діда.

-Маємо, але нелущену, - відповіли.

Дід зняв із горища сухе бадилля із стручками квасолі і показав потенційному покупцеві.

-Забираю за 600 гривень, - сказав чоловік і дав бабусі дві купюри по 500 гривень.

Бабця якраз мала в кишені 400 гривень і простягнула їх як здачу. На цей раз шахрая не влаштовували крупні купюри, і він зажадав здачу дрібними. Як на те, в одній з кімнат будинку подружжя тримало скляну банку з багаторічними заощадженнями - 71 тисячею гривень. Шахрай, побачивши банку з грошима, вирвав її з рук бабусі, відштовхнув діда – і тільки його бачили.

Шачанка – внучка і єдина родичка літнього подружжя, що постраждало від шахрая. Бабуся і дідусь, яким за 80 років, дуже важко пережили цей випадок, тому жителька Шацька пообіцяла зробити все можливе, щоб вивести на чисту воду афериста і повернути постраждалим гроші. Поліція, попри те, що їй була відома марка автомобіля шахрая та номерний знак, не зробила нічого, щоб по гарячих слідах впіймати крадія.

Утім, шахрая таки вивели на чисту воду – зробив це професіонал своєї справи, і тепер аферист відповідатиме за вчинене на лаві підсудних. До речі, саме перед днем святого Миколая літнє подружжя отримало всі свої заощадження, вкрадені в них нечистим на руку циганом.

Жителька Шацька радіє такому закінченню справи, а наостанок наголошує, щоб земляки, особливо літнього віку, не контактували з невідомими особами, не впускали їх до хати, не довіряли їм і не погоджувалися на жодні фінансові операції. Бо, з її слів, все може закінчитися плачевно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Оля Показати IP 20 Січня 2018 16:09
Оце такі бідні пенсіонери.Вибачте, але я і грн не можу заощадити.А вони либонь субсидію получають,а скільки грошей мають.І тепер їм вір.
Анонім до Оля Показати IP 20 Січня 2018 16:26
ВИРОЩУЙ КВАСОЛЮ
111 до Оля Показати IP 20 Січня 2018 18:03
не треба заздрити і скиглити. працюй, економ і відкладай в банку. матимеш такий же капітал.
Анонім до Оля Показати IP 20 Січня 2018 18:22
Рахуйте свої гроші, а не старих людей. Можливо вони все життя збирали ці кошти «на смерть» як моя бабуся каже.
віктор до Оля Показати IP 20 Січня 2018 18:31
за всю старість наекономили на ДВОХ 71 тисячу гривень. обмежуючи себе в усьому... і ти рахуєш це за великі гроші? 2000 євро. ти що, не соображаєш що плетеш? це для тебе гроші? за по 8 євро з одного на місяць????????? як ти низько впала....
Внучка до Оля Показати IP 20 Січня 2018 18:33
Ну да, вони ж траять гроші на вії, манікюр, одяг і на посиденьки в закладах, щоб зробити круте селфі в інстаграм! Так? ходіть і ви в пальто, яке купили років з 30 тому, і від решти перерахованого вище теж відмовтесь, тоді і в вас буде така сума. І так, ще, подивіться на телефон свій в руках, згадайте його ціну і не говоріть більше х...ні, " і тапер їм вір" - оце шедевр...
Анонім Показати IP 20 Січня 2018 16:41
Вони купляють буханець хлiба та 100гр. цукерок на недiлю тим i заощадили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus