USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Агропідприємства Волині продали власної продукції на 448 мільйонів

23 Липня 2009 17:00
За півроку в галузі сільського господарства на Волині спостерігалася стійка тенденція до нарощування обсягів виробництва. Про це 22 липня інформують «Волинські Новини».
 
Товаровиробники одержали на 5% сільськогосподарської продукції більше, ніж торік, – повідомили в головному управлінні статистики у Волинській області. Зростання забезпечили аграрні підприємства, у яких виробництво збільшилося на 26%, у першу чергу – за рахунок динамічного розвитку птахівництва. У господарствах населення через скорочення поголів’я сільськогосподарське виробництво зменшилося майже на 4%. Як наслідок, частка агроформувань у загальному виробництві зросла з 29,7% у минулому до 35,8%у поточному році.
 
У структурі реалізованої на забій сільськогосподарськими підприємствами худоби та птиці три чверті становило м’ясо птиці, вироблене товариствами «Володимир-Волинська птахофабрика» та «Птахокомплекс «Губин», які постійно нарощують обсяги виробництва. Збільшилось у агроформуваннях виробництво й інших видів тваринницької продукції (молока – на 3%, яєць – в 1,8 раза).
 
Найвищого приросту у виробництві молока (в 1,5-1,4 раза) досягли господарства Локачинського, Володимир-Волинського, Горохівського районів. Серед найбільших виробників молока – товариство «Прогрес» Володимир-Волинського, приватне підприємство «Рать» Луцького, де за січень-червень надоїли понад 2 тисячі тонн молока, приватні підприємства імені Івана Франка та імені Шевченка Горохівського, товариство «Городище» Луцького районів, які отримали більш ніж 1,5 тисячі тонн молока. Саме господарства Луцького та Горохівського районів виробили більш ніж половину від загального обсягу молока, отриманого сільгосппідприємствами області.
 
Зростання виробництва молока відбувся лише за рахунок підвищення продуктивності корів. Середній надій молока, в розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада, збільшився на 195 кілограмів (на 13,4%) і становив 1645 кілограмів. Цей показник зріс у всіх районах, крім Іваничівського. Найвища продуктивність спостерігається у господарствах Луцького (2486 кілограмів) та Володимир-Волинського (2294 кілограми) районів.
 
Аграрні підприємства продали власно виробленої продукції на суму 448 мільйонів гривень, що на 24% більше, ніж торік. Реалізація тваринницької продукції збільшилася майже на 20%, рослинницької – в півтора раза. Зростання обсягів реалізації отримано переважно за рахунок збільшення продажу зернових культур у 2,6 раза та м’яса птиці в 1,5 раза. При цьому середні ціни на аграрну продукцію, продану сільгосппідприємствами за різними каналами реалізації знизились проти січня-червня 2008 року на 6,2% – значною мірою через здешевлення на третину цін на зернові культури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus