USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Більшість луцьких боржників не мають майна, яке можна реалізувати

12 Жовтня 2016 13:01
Виконавча служба в питаннях вибивання боргів за компослуги розводить руками – мовляв, у більшості боржників навіть немає що арештувати, щоб у подальшому продати і погасити борги.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцького міського голови сьогодні, 12 жовтня.

Так, начальник першого відділу державної виконавчої служби Луцька Михайло Мандровський повідомив, що у 2016 році у виконавців за станом на 1 жовтня, перебувало 7,6 тисячі виконавчих документів, на загальну суму 22 мільйона гривень щодо лучан, які боргують за «комуналку». З них 3,9 тисячі надійшли цьогоріч.

З цього переліку, виконавці виконали більше тисячі проваджень на 2 мільйона гривень, але основна причина такоих невисоких показників у тому, переконує він, що у боржників немає майна, яке можуть арештувати. Приміром, з 3400 боржників лише третина працюють або мають офіційний дохід.

«Вилучаємо телевізори, мультиварки, аудіосистеми. Але цих коштів недостатньо аби погасити борги», - пояснив він.

Нагадаємо, лучани вже заборгували за компослуги майже 50 мільйонів гривень. Причому, основну масу накопичили лише 6% квартиронаймачів.

У відповідь на це міський голова нагадав, що у Луцьку вже продали одну квартиру за борги.

«Нас «прославили» на всю країну, он, які погані, за борги квартири продають. Синок 30 років живе з мамою і не може заробити, щоб заплатити за комуналку. Так, є ситуації, що немає грошей, багато дітей. Але й було таке, що в трикімнатній квартирі живе п'яничка, крім нього в квартирі нікого немає, нічого не має і ні за що не платить вже не перший рік. То може, варто цю квартиру продати, а він хай купить меншу квартиру, а різницю повернути. А як вчинити?», - зауважив він.

Нагадаємо, у Луцьку продали двокімнатну квартиру, мешканці якої заборгували за комунальні послуги, на організованому виконавчою службою аукціоні, більше, ніж за 400 тисяч гривень.

Натомість днями, під час засідання Уряду, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що українців не будуть виселяти з власного житла за борги по житлово-комунальним послугам.

До слова, виконавча служба вже уповноважена реалізувати і земельні ділянки за борги за комунальні послуги, щоправда, не йдеться про землі сільськогосподарського призначення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2016 13:33
цікаво, а де реалізуються конфісковані речі? телевізори, мультиварки, аудіосистеми...
лучани Показати IP 12 Жовтня 2016 13:44
Яка різниця олігарх чи не олігарх, за боргами потрібно платити. Вони навіть не стараються повертати борги, надіються що спишуть. Продати квартири через суд, нехай купляють собі менше житло, а діти поки побудуть в сиротинці, якщо батьки такі нахаби. Борг за компослуги, це також чиїсь гроші та чиїсь діти.
пересічний громадяни до лучани Показати IP 12 Жовтня 2016 15:10
Багато дурні говиришь, живешь з батьками , дітей не маешь , та щей субсидію отримаешь за рахунок таких як я. Тож більше працюй - будешь меньш злий, а дітей своіх в сиротинець здасиш коли мати будешь.
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2016 15:25
Немає нічого страшнішого за необмежену владу в руках обмежених людей... А ви на вулиці йдіть, скачіть - вам уже два майдани поспіль показали, де ваше місце.
калькулятор Показати IP 12 Жовтня 2016 15:30
Коли ти винен 100 $ - це твої проблеми, а коли 1 000 000 $ - проблема банка
Луцьк Показати IP 12 Жовтня 2016 17:44
В першу чергу проблеми що ростуть борги створюють самі чиновники , коли на вулиці +10 то вони включають опалення в житлах людей а потім кричать що великі борги може пора взятися за розум і трохи думати головою а не іншим місцем коли можна ще економити і не використовувати газ при вище +8 то краще економити і не включати опалення, як людина яка має борг і не має чим заплатити може заподіяти росту ще більшого боргу при централізованому опалення, от тому і борги.
ВОВК Показати IP 12 Жовтня 2016 20:58
і шо в голодранців заберуть останні калоші ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus