USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

ДКП «Луцьктепло» - у боргах

27 Квітня 2017 10:13
Минулий місяць всі кошти, які надійшли на підприємство, були в повному обсязі перераховані як оплата за газ. Наступний проект перерозподілу не надто рятує ситуацію.

Про це стало відомо під час засідання 23 чергової сесії Луцької міської ради 26 квітня.

Зокрема, директор підприємства Валентина Малютіна повідомила, що лучани за теплопостачання і гарячу воду боргують 37 мільйонів гривень. Але ця цифра набагато менша, аніж зобов’язання держави. Так, держбюджет за пільги та субсидії вже боргує «Луцьктеплу» 120 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Волинь – єдина область, де такі аномальні борги за субсидії і де вже використали всі виділені на рік кошти.

Крім того, НКРЕКП вирішило, що у квітні всі кошти, які надійшли на підприємство, пішли на розрахунок з газом. Що прикро: в Україні констатують 5-мільярдні збитки підприємствам теплопостачання, а у НАК «Нафтогаз» - 26 мільярдів надприбутків.

Днями Валентина Малютіна вчергове має їхати до Києва в НКРЕКП. Проте, каже вона, прогнози цієї зустрічі невтішні, адже, відповідно до проекту перерозподілу надходжень, підприємству пропонують залишити всього лише 7%. Фактично, це близько 1,3 мільйона гривень на місяць. Цих коштів, каже директор ДКП «Луцьктепло», не вистачить навіть на зарплату (місячний фонд оплати праці на підприємстві 5 мільйонів), не кажучи про заміну тепломереж, які зношені в усьому місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мешканець Показати IP 27 Квітня 2017 14:11
Та невже.І що далі-банкруцтво,як і було заплановано.А хто покупець?Свої(волинсько-швейцарські).А де кредити ЄБРР?Де ІТП в 200 будинках-пшик."Лето красное пропели,оглянуться не успели,как зима ...".Що далі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus