USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Для нових декларантів продовжили строк подачі е-декларації

24 Березня 2017 23:43
Для осіб, які вперше цьогоріч подаватимуть електронні декларації, строк подовжено до 1 травня 2017 року.

Про це повідомив автор ініціативи, народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв, передає УНН з посиланням прес-службу "УДАРу".

Відповідна правка була ухвалена парламентом при голосуванні у другому читання законопроекту “Про внесення зміни до статті 3 Закону України “Про запобігання корупції”.

“Сьогодні парламент ухвалив внесення змін до закону "Про запобігання корупції“, де була врахована поправка — продовжити до 1 травня 2017 року строк подання щорічної декларації для осіб, які подають таку декларацію вперше. Це зазначено в перехідних положеннях закону”, — сказав він.

На думку нардепа, це необхідно було зробити, в першу чергу, через те, що декларанти не встигають зібрати усі необхідні відомості для заповнення декларації у встановлений законодавством строк до 1 квітня. Йдеться про 700-800 тисяч службових і посадових осіб, які працюють в органах влади та місцевого самоврядування, у державних та комунальних установах, закладах і організаціях.

“Час, який ми передбачили у змінах до закону, дозволить їм зібрати повний пакет документів для коректного заповнення декларації, щоб у контролюючих органів потім не виникали питання. Окрім того, пролонгація на місяць кінцевого строку подачі декларації дозволить розвантажити систему НАЗК, яка ледь справилась з першою хвилею декларацій 100 тис. посадовців”, — пояснив він.

Нагадаємо, з 1 січня відзвітувати про свої фінанси повинні керівники управлінь освіти обласних, Київської та Севастопольської міських, районних державних адміністрацій; керівники навчальних закладів державної та комунальної форми власності, а також заступники керівників навчальних закладів державної та комунальної форми власності, які наділені посадовими повноваженнями здійснювати організаційно-розпорядчі або адміністративно-господарські функції на постійній основі.

23 березня, Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"», внесений президентом Петром Порошенком 14 березня і прийнятий за основу 14 березня зі скороченням строку підготовки до другого читання. За документ проголосували 268 депутатів. Він був затверджений із правками, внесеними в тому числі з голосу. Були враховані поправки нардепа Тетяни Чорновол. Зокрема нею пропонувалося зобов’язати до е-декларування громадські організації, що здійснюють антикорупційну діяльність, а також всіх контрагентів установ та організацій, що отримують кошти з програм міжнародної технічної допомоги, спрямованих на протидію корупції.

Водночас Чорновол відкликала внесену раніше норму про вимогу декларування доходів редакторів та засновників ЗМІ.

Зауважимо, депутати Волинської облради прийняли звернення до Кабміну, Верховної Ради України, НАЗК з проханням дозволити відтермінували електронне декларування для сільських депутатів на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Держ. службовець Показати IP 25 Березня 2017 01:49
Ура! А то сайт реально глючить і неможливо навіть зайти на нього.
Наталія Показати IP 27 Березня 2017 18:12
Тим хто взагалі подає декларацію вперше чи саме е-декларацію?
Поліцейський Показати IP 27 Березня 2017 18:22
Ура!
Фіскал Показати IP 27 Березня 2017 21:41
В остаточному варіанті поправка щодо продовження терміну до 1 травня відсутня, так що рано радіємо. З ранку неділі намагаюсь подати декларацію, сьогодні ввечері дійшов тільки до реєстрації, далі не пускає: помилка автентифікації (спробуйте пізніше) або не вдалось з'єднатись з сервером - йдемо в Европу повним ходом!
Веронік Показати IP 28 Березня 2017 08:59
Вже третю добу не можу зайти на сайт, щоб подати е-декларацію(( і як це зробити технічно до 01.04.17року, якщо нічого не працює??
Іра Показати IP 28 Березня 2017 13:22
не має змін зазначених в законі, тоді що робити? Виходить що до 1 квітня залишається в силі?!?
Наталія Показати IP 28 Березня 2017 13:56
Я вже 4 день намагаюсь дописати число в чернетку і все ніяк:(( Сайт лежить..
Людмила Показати IP 28 Березня 2017 14:41
Декларація заповнена . Відправити неможливо . Сьогодні вже 3 сутки.
Андрій Показати IP 28 Березня 2017 18:39
Я так і не зрозумів - для тих хто подає електронну декларацію вперше продовжили термін подання, чи ні? Це взагалі якийсь ідеотизм - якщо держава бажає бачити електронні декларації держслужбовців то вона повинна забезпечити нормальне функціонування відповідного ПЗ через яке здійснюється декларування....ба ні уже 3 дні як моніторю реєстр, а результату 0 без палички.
Ірина Показати IP 29 Березня 2017 21:24
Знову те ж запитання для тих хто подає електронну декларацію вперше чи хто взагалі перший раз в житті її подає продовжили термін подання?
Цікавий Показати IP 30 Березня 2017 08:49
ЗАКОН УКРАЇНИ Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб ... Це норма цього закону, яка стосується саме цього закону - написана без лапок ... II. Прикінцеві положення 1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування... Тут зазначено в лапках - стосується Розділу ХІІІ "Прикінцеві положення" ЗУ Про запобігання корупції ...6. Розділ XIII "Прикінцеві положення" доповнити пунктом 5-1 такого змісту: "5-1. Продовжити до 1 травня 2017 року строк подання щорічної декларації для осіб, які відповідно до цього Закону подають таку декларацію вперше"... Але цікавим є те, що в редакції ЗУ "Про запобігання корупції" від 30.03.2017 нема ні слова про продовження термінів до 01.05.17, або я погано бачу :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus