USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Дороге свято: «новорічні» продукти, які додадуть у ціні

12 Грудня 2017 10:25
Експерти підрахували, що цьогорічний святковий стіл зі скромним меню обійдеться пересічному українцю приблизно в 1,5 тис. грн. Варто очікувати підвищення цін на традиційні новорічні "смаколики", без яких важко уявити свято. Про це інформує ТСН.

Список продуктів "must have", які подорожчають, відкриває червона ікра. За 120 г делікатесу доведеться заплатити мінімум 196 грн. Зараз у магазинах ціни стартують від позначки в 125 грн.

На другому місці – м’ясні вироби. За 1 кг свинини під Новий рік проситимуть від 130 до 140 грн. До речі, ціни на м’ясо вже почали зростати, але на ринках ще є шанс відшукати свинину за 100 грн/кг. Курятину продаватимуть від 90 грн/кг. Наразі м’ясо цієї птиці ще можна знайти на 10 грн дешевше.

Далі в списку – солодощі. Порівняно з минулим роком цукерки подорожчали приблизно на 20 грн.

На четвертому місці списку – цитрусові, наприклад, найпопулярніші під Новий рік мандарини. Експерти прогнозують підвищення цін на 5-7% до свят.

Завершує перелік ігристе вино. Середня ціна однієї пляшки шампанського становитиме 100 грн до 31 грудня.

Крім цього, подорожчає й червона риба.

Високі ціни змусять людей економити й шукати дешевші варіанти. Але спеціалісти застерігають: низька вартість зовсім не означає хорошу якість. Краще відмовитися від якогось продукту або купити менше від запланованого. Також треба бути обережним із передноворічними акціями й купувати зі знижками тільки перевірені продукти.

Раніше повідомлялося, що приготування новорічної страви "оселедець під шубою" українцям цьогоріч коштуватиме на 24% дорожче, ніж торік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пенсіонерка Показати IP 12 Грудня 2017 10:50
?уки депутати, прокурори, ?ики олігархи.... бажаю щоб ви усі жили на пенсію 1650 грн. У вас ?уки на харчування кота та його блох стільки йде це без його комунальних послуг.
Дуб до пенсіонерка Показати IP 12 Грудня 2017 12:53
Так воно і буде, але років так через триста )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus