USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фірма з Волині відновлювала газопровід на Буковині. Але про неї там нічого не чули

3 Лютого 2011 16:52
Проти волинського товариства з обмеженою відповідальністю енергетичної галузі, яке не сплатило державі понад півтора мільйона гривень податків, порушено кримінальну справу.
Фірма начебто мала відновлювати перехід газопроводу через річку Прут на Буковині. Підготовчі роботи до початку ремонту мали забезпечити дві столичні фірми. Про це свідчили договори субпідряду із київськими ТзОВ на суму 1,2 мільйона гривень кожний, повідомили в УПМ ДПА у Волинській області.
Однак нині співробітники податкової міліції Волині, вивчивши діяльність енергетичної компанії, дійшли висновку, що виконувати взяті зобов’язання жодна зі сторін наміру не мала.
Адже ні основних фондів, ні виробничих потужностей, ні трудових ресурсів, ні транспорту не було. Це ж підтвердила і повна відсутність оплати за фронт робіт.
Більше того, згодом правоохоронці з’ясували, що фактично всі вказані в договорах роботи здійснювала фірма з Івано-Франківська.
Івано-франківці підтвердили свою участь у цьому проекті свідоцтвом про відповідність збудованого об’єкта проектній документації, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил та актом готовності об’єкта до експлуатації.
Керівник служби експлуатації газорозподільних мереж із Чернівців пояснив, що про волинську енергетичну компанію та двох її субпідрядників нічого не знає, у відновленні газопроводу участі вони не брали.
Волинське ТзОВ «грішило» не лишень фіктивними договорами субпідряду.
Для чого ця енергетична компанія «купувала» підшипники, пресоване сукно і макулатуру більш як на мільйон гривень здогадатися теж можна, якщо знати про те, кажуть у податковій, що її торговий дім-постачальник з Херсона – фігурант у кримінальній справі та входив до складу конвертаційного центру з Києва.
Як правило, мета таких «ділових контактів» – заниження валових витрат та формування фіктивного податкового кредиту.
Співробітники податкової міліції Волині стверджують, що енергетична компанія завдала збитків державі у вигляді несплачених податків щонайменше на півтора мільйона гривень. Решту сумнівних обставин її «господарювання», кажуть, встановлять у ході розслідування кримінальної справи, яку порушив слідчий відділ ПМ ДПА у Волинській області .

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Булгахтер Показати IP 3 Лютого 2011 17:48
"Як правило, мета таких «ділових контактів» – заниження валових витрат та формування фіктивного податкового кредиту." Правильніше, мабуть, завищення валових витрат! А то незрозуміло, для чого витрати занижувати, щоб сплачувати більший податок на прибуток?
Бравий вояк Швейк Показати IP 4 Лютого 2011 09:22
Що характерно. "Співробітники податкової міліції Волині стверджують"."встановлять у ході розслідування кримінальної справи". ТОбто справа до кінця не доведена, а може лише тільки розпочата, а вони вже "стверджують". А наша проституційна преса готова їм допомагати "стверджувати" недоведені речі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus