USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЄК та Рада Європи дадуть Україні 6 мільйонів євро на судову реформу

23 Листопада 2008 13:00

До 2010 року Європейська комісія і Рада Європи виділять 6 мільйонів євро на реформування судової системи України. Про це 23 листопада повідомляють «Волинські Новини».

Як інформує УНІАН, зазначені кошти європейські інституції спрямовують на реалізацію презентованої сьогодні у Києві спільної програми «Прозорість і ефективність судової системи України».
За словами представника керівника Програм зовнішньої допомоги Представництва Єврокомісії в Україні Лаури Гараняні, проект спрямований на проведення в Україні реформи судоустрою. Загальна мета програми полягає в наданні допомоги в формуванні незалежної, ефективної та професійної судової влади в України і створення гарантій перетворення судової системи держави на прозору, справедливу і доступну для всіх громадян.
Як наголосила голова Вищої ради юстиції (саме ця установа є головним партнером з української сторони у реалізації програми) Лідія Ізовітова, сьогодні в Україні питання доступу громадян, юридичних осіб до органів правосуддя насправді є дуже актуальним.
«Громадяни вимушені простоювати у чергах, щоб дізнатися, як розглядаються їхні скарги чи заяви. Нарешті, завдяки цій програмі будуть комп’ютеризовані суди, щоб кожен громадянин міг найбільш зручно дізнатися, на якій стадії є його позов, заяви чи скарга, а також, які дії здійснив суддя у процесі розгляду справи, які процесуальні документи вже винесені і який їхній зміст», – підкреслила керівник ВРЮ.
Вона також висловила сподівання, що завдяки програмі «Прозорість і ефективність судової системи України» в державі нарешті буде знищене «таке ганебне явища як рейдерство».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus