USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Із заробітків – без копійки в кишені: волинянку ошукало агентство з працевлаштування в Польщі

26 Вересня 2021 14:42
Волиняни поїхали до Польщі на заробітки, але повернулися без копійки у кишені – за три тижні роботи на підприємстві їм не заплатили. В цілому ж у сусідній країні краяни провели п’ять тижнів, ураховуючи двотижневий карантин.

Як ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс», у власній державі середньостатистичний українець може заробити хіба на комуналку, тому українці масово виїжджають на заробітки за кордон, зокрема й до Польщі. Оскільки часто іноземний ринок перенасичений дешевою робочою силою, співвітчизникам доводиться працювати, наприклад, за 15 тисяч гривень на місяць.

Дуже часто українців дурять: то заплатять менше, ніж обіцяли, то взагалі лишать без грошей.

Як розповіла волинянка Олена Бондарчук, вона разом із чоловіком поїхала працювати до Польщі на виробництво. Скористалися послугами агентства з працевлаштування за кордоном «Adventus», яке має мережу і в Україні, і в Польщі.

Спочатку подружжя поселили на два тижні на обсервацію, а вже згодом вони вийшли на роботу. Працювати довелося по 12 годин на добу. Згодом Олена захворіла – тиждень із робочого графіку випав. Потім її чоловіка та ще сімох українців звільнили у зв’язку з відсутністю достатньої кількості замовлень на підприємстві. За три тижні роботи людям не заплатили.

За словами Олени, розрахунок здійснювали через агентство, яке, своєю чергою, виставило заробітчанам рахунок.

«Почалися невідомі штрафи. За те, що нас завод звільнив, нам дали штрафи по 300 злотих. Потім – 150 злотих за форму, яку дає завод. За те, що я була ніби на лікарняному, платила фірмі кожного дня по 40 злотих за те, що не ходила на роботу. І оце на ці штрафи забрали всю мою зарплату», – сказала вона.

Представництво агентства «Adventus» є і в Луцьку. Як зазначила Олена, в Україні вона мала справу з працівниками агентства лише через Viber.

Журналісти зателефонували за вказаним номером, але їм повідомили, що на офісі нікого немає, і запропонували всі питання вирішити в телефонному режимі. Запевнили, що в Польщі робітників працевлаштовує центральний офіс агентства, а про те, як відбуватиметься оплата праці, мовляв, розкажуть уже на місці.

Олена Бондарчук поскаржилася, що навіть не може звернутися до поліції, бо не має жодного договору з агентством. Нібито договір не передбачений, бо вакансії безплатні, а оплата здійснюється лише за виготовлення документів.

Повідомлення про шахрайство Олена залишила в різних спільнотах у соціальних мережах. Навіть знайшла потерпілих з Ковеля.

Натомість після публікації сюжету представники компанії Adventus звернулись в редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини та запевнили, що дівчина була офіційно працевлаштована. Також запевняють, що виплатили їй зарплату відповідно до табелю робочих годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олег Показати IP 26 Вересня 2021 15:01
Стандартна схема розводу. І найбільш печально у цій ситуації - те, що це українське агенство. Кого ж ще дурити, як не своїх.
дідо Показати IP 26 Вересня 2021 15:01
15тисяч можна легко заробити в Луцьку, і не потрібно їхати батрачити. Тільки наївні їдуть на лже-заробітки.
Андерсон до дідо Показати IP 26 Вересня 2021 16:18
Давно видно не було. Як там, курс галоперидолу трохи поміг? Ще чуєш голос відчима, сниться червоне плаття?
Та ви що? до дідо Показати IP 27 Вересня 2021 07:30
Де це платят по 15 тисяч!?В основному 6000!
Оля Показати IP 27 Вересня 2021 18:18
6 тыс, з них 3 тыс на коммуналку і 3 тыс на їжу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus