USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Ліки в Україні на 60% дорожчі, ніж в Росії та Білорусі

17 Вересня 2013 11:22
Ціни на ліки в Україні в середньому на 60% вищі, ніж в Росії і Білорусі. Про це повідомив народний депутат, член тимчасової комісії з розслідування діяльності Міністерства охорони здоров'я України Павло Петренко, - інформує «УНІАН».

З його слів, на запит тимчасової слідчої комісії Держінспекція по цінах зробила аналіз цін 29 базових препаратів, які сьогодні продаються в українських аптеках і Держінспекція відзначила, що середні роздрібні ціни вказаних препаратів в Україні вищі, ніж в сусідніх країнах більш ніж на 60%.

Депутат підкреслив, що проблему може вирішити введення в Україні референтних цін на лікарські засоби і медпрепарати. Окрім цього, за його словами, є проблема, пов'язана з постачальниками і імпортерами.

«Чи готові вони обмежити свою рентабельність. Не заробляти 35-40%, а заробляти 5-10%», - відзначив він.
Зі слів представника МОЗу Віктора Чумака, лобісти крупних імпортерів всіляко заважатимуть введенню референтних цін. «Відчувається опір. Є сумніви, що крупні гравці на фармринку відмовляться від мільярдних доходів», - відзначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ujcnm Показати IP 17 Вересня 2013 12:08
Це дураку ясно. Люди бідні, хворі, а вони всі власники аптек- це лікарі долбані мало того, що світові хабарники ще й здирники.Ніколи вони не знизять ціни-це люди без серця.Їх і людьми не можна назвати.Перед Богом дадуть відповідь обовязково
Факт Показати IP 17 Вересня 2013 12:23
До чого тут імпортери? В Україні інші постачальники ніж в Росії та Білорусії? Ні, бо в нас "Спасибо жителям Донбаса..."
Амєлія Показати IP 17 Вересня 2013 14:26
Не тільки дорожчі ,але й на стільки ж фальшиві.Крейда ніколи не помішає.
Александр Показати IP 17 Вересня 2013 16:48
По порядку. Фальшивых лекарств в Украине не более 1% от объема. Фальшивые лекарства есть в Беларуси и России - там, где есть государственная дотация своим производителям. Потому свои (!) "базовые" 29 лекарств в Беларуси и России там дешевле. А что касается импорта - ну так назовите эти лекарства! В Украине импортные лекарства в среднем не дороже. Другое дело, что цены на них просто действительно высокие даже в Европе, поэтому идет замена фирм типа Байера и Новартиса на генерики Индии, Пакистана, Венгрии, Болгарии и т.д. И вот тут уже появляется местный украинский "опыт" -с более дорогих лекарств больший заработок импортерам и МОЗу:)).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus