USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанка виграла суд: закордонний паспорт за 170 гривень - реальність

29 Грудня 2014 16:35
Волинський окружний адмінсуд визнав протиправними дії Державної міграційної служби, яка не видала лучанці Ірині Алексєєвій закордонний паспорт за 170 гривень.

Відповідну постанову суд виніс 29 грудня, – інформує IA ZIK.

Зі слів позивачки, вона звернулася до міграційної служби за оформленням закордонного паспорта за умови сплати лише держмита обсягом 170 гривень. На її думку, вимоги служби про сплату ще 87,15 гривні за адмінпослуги та 120 гривень за бланк самого паспорта – незаконні.

А тому Ірина Алексєєва просила суд визнати дії міграційної служби на Волині протиправними та зобов’язати чиновників таки надати їй закордонний паспорт за 170 гривень.

Натомість, представник відповідача Пахолюк заперечив проти задоволення позовних вимог у повному обсязі. Він стверджував, що держава не виділяє міграційній службі кошти за на бланки закордонних паспортів. Та й, на думку відповідача, лучанка порушила процедуру заповнення заяви на отримання паспорта. Мовляв, це має здійснювати працівник служби у присутності заявника.

Зрештою, суддя Сорока визнав дії міграційної служби протиправними. Він зобов’язав орган влади прийняти від Алексєєвої пакет документів і вирішити питання видачі закордонного паспорта за умови сплати лише державного мита у 170 гривень.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку. Як зазначив представник волинського управління ДМС України Пахолюк, апеляцію подадуть обов’язково.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
113 Показати IP 29 Грудня 2014 17:41
Молодець!
Читач 1 Дужичу Показати IP 29 Грудня 2014 22:35
подивись в неті про повію і її поїдку на луганщину..Монтян, а потім став її висновки відносно подій в Україні... а в противному випадку ще треба подумати за кого ти.........
Читач 1 Дужичу Показати IP 29 Грудня 2014 22:35
подивись в неті про повію і її поїдку на луганщину..Монтян, а потім став її висновки відносно подій в Україні... а в противному випадку ще треба подумати за кого ти.........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus