USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лише за місяць в Луцьку закрилося більше тисячі підприємців

6 Січня 2017 16:39
Лучани масово продовжують закривати фізичних осіб-підприємців, щоб не платити 700 гривень щомісячного податку, якщо вони раніше подавали нульові декларації.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міськради 5 січня.

Так, зі слів начальника Луцької ОДПІ Світлани Сави, лише за останній місяць більше 1300 фізичних осіб-підприємців написали заяви на припинення діяльності. Причому, є серед них і ті, хто раніше платив податки. З її слів, цієї тенденції податківці не врахували, прогнозуючи надходження до бюджету Луцька.

Нагадаємо, у грудні гарант держави Петро Порошенко підписав закон про збільшення податків для ФОПів. Тож тепер ФОПи сплачуватимуть податки навіть якщо немає прибутку. Тож напередодні Нового року луцькі підприємці масово попрямували до міського ЦНАПу, аби припинити діяльність і не платити податок з 1 січня. В результаті – 29 грудня в ЦНАПі були шалені черги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Тьотя ЗОСЯ Показати IP 6 Січня 2017 17:50
Якщо вони раніше подавали нульові декларації , тим самим дурили державу то нехай закриваються . Аби в свій час прийти в пенсійний фонд з чистою совістю на оформлення своєї нульової пенсії !!!
лучанка Показати IP 6 Січня 2017 18:44
Не всі підприємці мали роботу круглий рік.В ті місяці що вони працювали - сплачували ЕСВ.А тепер треба платити 704грн.в місяць навіть якщо сидиш вдома без роботи.Ну хто може собі це дозволити.Податки мають бути справедливі.От позакривались підприємці і не будуть платити навіть те що платили раніше.А поки справа дійде до пенсії-то буде такий пенсійний вік що навряд чи доживеш.
Лучанин Показати IP 6 Січня 2017 18:56
Наш гарант підписав цей закон 27.12.2016.і закон ввійшов в дію з 1.01.2017. Скажіть як така велика кількість людей (тисячі) можуть закрити фізичних осіб-підприємців лише за 4 дні???Таке враження що це спеціально так роблять щоб всі незмогли вчасно закритися до Нового Року!Закон мав бути підписаний хоча б за 1 місяць до Нового Року.Оце називається ЖИТИ ПО-НОВОМУ!Доходу нема-а всерівно плати!Це ж БРЄД! В жодній країні такого бєзпрєдєлу нема!Тільки в Україні є!
життя в Показати IP 6 Січня 2017 18:58
Луцьку тепер зупиниться повністю! ото горе буде .
Ввв Показати IP 6 Січня 2017 20:08
Ха ха тепер держава буде платити колиш.підприєм. теперішнім офіційним безробітним.
добрый Показати IP 6 Січня 2017 21:41
А тепер всi на бiржу зайнятостi, не хотiли можновладцi нульовi декларацii, то хай тепер платять допомогу по безробiттю!!!
Анонім Показати IP 6 Січня 2017 21:46
це так дурнуваті чинуші активно сприяють розвитку малого бізнесу. ТА НАПЛЮВАТИ ВОНИ НА НИХ ХОТІЛИ !!!!!!! головне - турбуватись про бізнес олігархів, до яких відноситься херант і вся свора коло нього.
луцьк Показати IP 6 Січня 2017 22:12
дальше майданіть...
Людмила Показати IP 6 Січня 2017 23:56
А де ж обіцяні "Податкові канікули"? Малий бізнес знищується по всій Україні.Схаменіться!!!
Анонім Показати IP 7 Січня 2017 09:38
Я працюю у бюджетній організації.Утримання з моєї зарплати складає близько 50%.Весь світ платить податки ,тільки ми звикли мати все задарма! Однак, всі невдоволені розмірами пенсій своїх батьків. Так вже всі й підуть за допомогою до центру зайнятості! Більшість з ФОПів сподівається працювати нелегально. То й нехай закриваються!
222 до Анонім Показати IP 7 Січня 2017 18:48
Особисто нічого проти не маю проти бюджетних організацій, але справедливості заради треба сказати, що реальний вклад бюджетників до національного ВВП рівний нулю. Тому, перед тим як писати всяку ахінею, ви шановний подумайте звідки беруться ті кошти з яких вам платять зарплату і з якої платяться податки (їх не 50 % навіть якщо скласти відрахування і нарахування на зарплату). То хто має задарма - питання велике, одні працюють наповнюючи реальний державний кошик за себе, за вас, за ще 2х таких як ви, за пенсіонера і замість того, щоб сприяти таким людям, які нічого ні від кого не чекають, наші барани в парламенті далі додушують. Вам яка справа до чиєїсь нульовки? Може в людини тимчасові труднощі в справах, може сезонна робота і ще 100 причин. Яким чином, шановні спеціалісти-коментатори, нульовики дурять державу, поясніть якщо можна. Тут, напевно, причина в тупій і не зрозумілій ненависті до підприємців як класу, продиктована власною заздрістю і рукожопостю. Сьогодні хочуть заставити платити ЄСВ просто так - завтра вас заставлять платити за колір волосся, це одного поля ягоди. Так що поменше жовчі панове.
Анонім до Анонім Показати IP 7 Січня 2017 20:59
а може краще скоротити на 50 % посади бюджетників. все-одно з вас толку як з козла молока
Віктор Показати IP 7 Січня 2017 13:47
Частина підприємців закрили діяльність тому що не працювали.Друга частина , які працювали, але нічого не платили вже декілька років , будуть і далі займатись діяльністю нелегально. Всеодно ніхто не перевіряє документів підприємця. На даний момент 30 відсотків платять податки, решта - нелегали. Пора навести вже порядок
Анонім Показати IP 7 Січня 2017 15:19
Кожен місяць плачу податки, навіть за своїх працівників (зп отримують в повному розмірі), є людське розуміння, а зараз... вибачте, такі космічні цифри платити - не потягну. Скорочення, зменшення зп, бо податки зжеруть все...
ВОВК Показати IP 7 Січня 2017 18:14
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus