USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мед, олія та равлики: яку сільгосппродукцію Україна найактивніше експортує

23 Квітня 2018 07:00
Україна експортує в ЄС мед та виноградних равликів, а найбільшими споживачами української сільськогосподарської продукції лишаються країни Північної Африки, Близького Сходу та Азії, - повідомляє перший заступник міністра агрополітики.

Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра з представниками регіональних ЗМІ у Києві.

На запитання про те, які групи українських продовольчих товарів зараз є конкурентними на європейському ринку, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк повідомив, що з найвідоміших експортних позицій в Європу Україна експортує мед. Так, квоту на поставку меду за безмитним тарифом цього року вибрали ще 14 січня, а згодом українські виробники експортували в Європу об’єми меду, що в шість разів перевищують цю квоту. Також важливою статтею експорту є соняшникова олія, зернові культури за рахунок того, що ціна у західних областях України нижча, ніж у Польщі чи Західній Європі. Як не дивно, Україна постачає в ЄС також виноградних равликів. Однією з чільних експортних позицій є горіхова продукція.

Якщо говорити про великі об’єми експорту, основними ринками України є ринки Північної Африки та Близького Сходу, а також азійські ринки (Малайзія, Індонезія, Індія, Пакистан, Бангладеш).

Щодо європейського ринку, як зауважив перший заступник міністра, є своя специфіка: з одного боку, він дуже платоспроможний, а з іншого – дуже насичений, адже Європа має власне розвинуте сільське господарство. У багатьох країнах, таких, як, наприклад, Франція, сільське господарство та його продукція є частиною національної культури. Тому цей ринок доволі складний для того, щоб українські експортери могли на нього розраховувати. Попри, це, обсяги експорту української продукції в ЄС підвищуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus