USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На відновлення Албанії після землетрусу зібрали 1,15 млрд євро

18 Лютого 2020 07:40
Під час донорської конференції в Брюсселі зібрана сума в 1,15 млрд євро в якості фінансової підтримки Албанії для ліквідації наслідків потужного землетрусу.

Як повідомляє «Європейська правда», про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Хороші новини для народу Албанії: ми перевищили нашу мету для відновлення Албанії і досягли 1,15 млрд євро, включаючи внесок Євросоюзу в розмірі 400 млн євро. Я вражена підтримкою. Європа знову стоїть разом, коли це важливо найбільше!» – написала фон дер Ляєн.

Серед присутніх на конференції – представники ЄС і держав-членів, партнери з Західних Балкан, міжнародні організації та міжнародні фінансові інститути, включаючи Організацію Об’єднаних Націй і Всесвітній банк.

Албанія, яка є однією з найбідніших країн Європи, оцінила прямі збитки в 985 мільйонів євро.

Землетрус пошкодив близько 83 000 будівель, зруйнувавши понад 11 000 з них, вплинувши на 200 тисяч людей у містах Дуррес, Леже і в столиці Тирані.

Албанський уряд зобов’язався завершити реконструкцію всіх будинків в сільських районах в цьому році і в окремих міських районах в 2021 році. Загальний процес відновлення після землетрусу триватиме протягом п’яти років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus