USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

НАБУ виклало документи у справі про заволодіння Микитасем 81 млн Нацгвардії

2 Грудня 2020 21:32
НАБУ опублікувало деталі перемовин між фігурантами у справі заволодіння більше 81 млн грн Національної гвардії, а саме – у епізоді про внесення недостовірних даних до експертизи.

Як передає Укрінформ, ця інформація опублікована на сайті НАБУ.

«(Тут – ред.) наведено хронологію подій та перемовин учасників злочину», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, НАБУ виклало інформацію щодо подій від 4 липня 2017 року, коли, за інформацією відомства, учасники злочину визначили, які дані мають бути визначені експертизою.

«Для того, щоб різниця у ринковій вартості між ЖК на Печерську і на околиці Києва була мінімальною – 7 млн грн, експосадовець ДК «Укрбуд» наголошує на необхідності надання інформації про зменшений відсоток готовності житлового комплексу. Виконавчий директор ТОВ, у свою чергу, підтверджує можливість надання будь-якої довідки», – уточнюється у повідомленні.

Згодом, 10 липня 2017 року, як зазначають у НАБУ, виконавчий директор ТОВ та заступник гендиректора з правових питань ТОВ обговорюють питання підготовки необхідної для експертизи довідки для обраного ТОВ.

Нагадаємо, що НАБУ і САП в жовтні 2019 року повідомили про підозру в заволодінні майном Національної гвардії України на суму понад 81 млн грн колишньому президенту корпорації Укрбуд і екснардепу Микитасю.

Вищий антикорупційний суд призначив йому заставу у розмірі 5,5 мільйона гривень. Пізніше його змінили на суворіший – арешт з можливістю застави у 80 мільйонів гривень. За два дні цю суму внесли, і Микитась опинився на волі.

За декілька місяців – у січні 2020 року, Микитася зняли з рейсу, коли він хотів покинути Україну в особистих справах. Це було прямим порушення попереднього запобіжного заходу.

14 травня ВАКС відправив Микитася під цілодобовий домашній арешт на два місяці. Тоді власне прокурор вимагав для колишнього нардепа тримання під вартою з можливістю застави у 100 мільйонів гривень. Але це клопотання ВАКС задовольнив лише частково. Згодом суму застави збільшили до 100 мільйонів гривень.

2 грудня Максим Микитась, якого підозрюють в організації схеми з квартирами для Національної гвардії України, вийшов з Лук'янівського СІЗО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Грудня 2020 09:18
та посадіть вже хоть когось (((((
Шарій до Анонім Показати IP 3 Грудня 2020 14:19
та бажано на пляшку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus