USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

НБУ дозволив усім банкам з вересня приймати зношені банкноти

10 Серпня 2020 12:22
Національний банк поліпшив умови взаємодії банків з клієнтами – фізичними та юридичними особами – під час роботи з готівкою.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу НБУ.

Зокрема, регулятор уточнив визначення низки ознак зношення та пошкодження банкнот. Також Нацбанком визначено, що приймати і передавати значно зношені банкноти для дослідження до центрального банку можуть не лише уповноважені банки, але й усі українські банки. Окрім цього, на інкасаторські компанії поширено вимоги, які раніше виконували тільки банки і які стосуються вилучення і передавання сумнівних банкнот для проведення досліджень до Національного банку, а також вилучення та передавання банкнот, зафарбованих спеціальним розчином унаслідок несанкціонованого втручання у пристрій для зберігання цінностей, до правоохоронних органів.

Запроваджено нову вимогу щодо організації та проведення банками та інкасаторськими компаніями навчальних заходів з метою підвищення рівня знань співробітників, які працюють з готівкою, ознак справжності та платіжності банкнот (монет) національної валюти.

Відповідні норми містить постанова правління Національного банку України № 114 від 31 липня 2020 року «Про затвердження Змін до Правил визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних та обігових монет національної валюти України», що набирає чинності з 1 вересня 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 10 Серпня 2020 12:50
Що це за слово дозволив, можна подумали банки раніше без дозволу не могли приймати зношені чи старі банкноти. Банки раніше самі не бажали приймати від населення такі купюри та любу зношену іноземну валюту. Я відпрацював 11 років в службі безпеці одного з українських банків та знаю на собі, що пишу. Ніхто з працівників відділень та головного офісу не бажали здійснювати з населенням такий обмін грошей. Це дуже кропітлива робота (куча зібраних документів, експертиза, і т.п.). Один словом НБУ не дозволив, а треба написати мусить заставити або рекомендує усім українським банкам з вересня проводити обмін зношених купюр та при цьому буде здійснювати контроль цієї ділянки роботи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus