USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підприємці вимагають від податківців чіткості

18 Березня 2011 12:34
Малий бізнес Волині готовий платити податки, але вони повинні бути зрозумілими і доступними, - кажуть представники підприємців.

Про це йшлося під час засідання круглого столу «Можливості та перепони для ведення бізнесу в умовах дії нового Податкового кодексу», яке відбулося 17 березня за участі представників влади та зацікавленої громадськості.

За словами виконавчого директора Волинської обласної асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь» Ігора Дильова, підприємці хочуть чесно працювати, сплачувати податки, але їм також потрібно створити умови, аби їх бізнес був прибутковим.

«Днями я зустрівся із одним зі своїх колег. Ми звичайно, розмовляли про нову податкову реформу. Він каже, що порахував і виходить – частину прибутку він платить податковій, частину становлять соціальні відрахування, до того ж таки Пенсійного фонду, а ще деяку частину забирають оренда та інші витрати. Ці всі виплати з’їдають 80 % заробітків», - розповів Ігор Дильов.

Крім того, підприємець зазначив, що представники малого бізнесу вже давно визначилися, чого хочуть від нового податкового законодавства. В першу чергу, податки повинні бути доступними та зрозумілими.
«Людина не повинна бути професійним економістом, аби розібратися у податкових паперах. Потрібно, щоб все було доступним і для пересічних громадян. А то я маю прийти до податкової і розбиратися у 180-ти графах, а потім ще й мати справу з Пенсійним фондом», - каже Дильов.

З тим, що податковий кодекс важкий у розумінні, погодився і депутат Луцької міської ради Олександр Пиза.

«Люди не хочуть і не можуть вивчити новий податковий кодекс. Основний текст закону помістився на 500 сторінках. Але це ще не все – до нього вже видали 3 тисячі сторінок коментарів. Це ж катастрофа», - стверджує Олександр Пиза.

Нарікають підприємці і на недолугість і невихованість чиновників, мовляв, вони зовсім некомпетентні й до кадрової підготовки податківців потрібно було підійти більш відповідальніше, розпочинаючи таку серйозну та масштабну реформу.

«Я прийшов у податкову і прошу мені пояснити, як це зробити, як заповнити звітність. А чую у відповідь – що ви від мене хочете, я на вас не працюю. Ми, підприємці, хочемо єдиного: давайте визначимося нарешті кому і скільки платити, і щоб це було просто та доступно», - запропонував вирішення проблеми Ігор Дильов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
коля Показати IP 19 Березня 2011 00:37
темна лошадка васі)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus