USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Підвищення пенсій – це не чийсь подвиг чи перемога, – експерт

14 Лютого 2019 19:19
Гроші на всі індексації пенсій були розраховані Міністерством фінансів, а відтак передбачені у бюджеті. А тому підвищення виплат, хоч і незначне, це не чийсь подвиг чи перемога.

Про це зауважила керівник Інституту громадянських свобод Галина Третякова в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

Експерт підкреслила, що в жовтні 2017 року вперше за багато років було проведене оновлення пенсій за так званою справедливою формулою.

«Справедлива формула передбачала залежність пенсії кожного від того, який він має страховий стаж, і яка вага заробітної плати кожної людини під час її трудової діяльності до середньої заробітної плати по країні у відповідних періодах. Тепер ця формула буде доповнена ще і четвертим коефіцієнтом», – пояснила Галина Третякова.

Вона зауважила, що така індексація зачепить більшість, але не всіх пенсіонерів. Так, із майже 11,5 мільйонів пенсіонерів, перерахунок зароблять для близько 10-ти мільйонів.

«Так звані молоді пенсіонери, які виходили на відпочинок до 1 січня 2018 року, отримували пенсію за коефіцієнтом 1,35. А тому їм проведуть індексацію тільки тоді, коли їх реальна вартість буде більш-менш на рівні з усіма.

У цьому році передбачені ще три різного роду індексації. Зокрема, з 1 січня змінилася мінімальна заробітна плата і ті, хто отримують 40% від мінімальної заробітної плати – так звану соціальну пенсію, уже мають підвищення. Із 1 липня підніметься прожитковий мінімум для непрацездатних осіб, і це буде зачіпати тих, в кого мінімальна і максимальна пенсії. Таке ж підвищення відбудеться ще з 1 грудня. Всі ці індексації закладено в державний бюджет, гроші під це розраховував Мінфін, а тому це не чийсь подвиг чи перемога», – наголосила Галина Третякова.

Нагадаємо, з 1 березня всі громадяни країни, які перебувають на заслуженому відпочинку, отримають підвищені пенсії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К.лучанин Показати IP 14 Лютого 2019 19:49
«Так звані молоді пенсіонери, які виходили на відпочинок до 1 січня 2018 року, отримували пенсію за коефіцієнтом 1,35. А тому їм проведуть індексацію тільки тоді, коли їх реальна вартість буде більш-менш на рівні з усіма." - Ну що вона говорить нісенітницю! Цей коефіцієнт 1.35 був,але його прибрали з рохрахунків при "осучасненні" пенсій у 2017 році і це ПФУ знає і пенсіонерам були надіслані формулу і розрахунки пенсій. Спочатку хотіли 1.35 зберегти при обговоренні на ВРУ , для пенсіонерів які вже були на пенсії, а для тих хто йшов на пенсію у 2018р ввести коефіцієнт 1.0. В результаті ввели коеф. 1.0 для всіх пенсіонерів. Горе з такими "експертами" , які не знають таких речей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus