USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Як лучанам отримати субсидію «живими» грошима у 2019 році

14 Лютого 2019 08:00
З 1 березня 2019 року субсидії на оплату комунальних послуг видаватимуть готівкою.

Як діє цей механізм і яким чином лучани зможуть отримати свої гроші, розповіла директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода.

З її слів, постановою від 6 лютого 2019 року № 62 внесли зміни щодо надання населенню житлових субсидій. Так, з 1 березня поточного року запровадили надання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі, тобто субсидію будуть виплачувати грошима безпосередньо громадянам. Це означає, що субсидіанти отримають у березні готівку для оплати комунальних послуг за лютий 2019 року. Цей механізм застосовують до одержувачів, яким субсидію призначили на поточний опалювальний період, починаючи з жовтня по грудень 2018 року.

Лучанам, які отримують пенсію, субсидію буде виплачувати Пенсійний фонд.

Щодо тих містян, які пенсії не отримують, то їм субсидію перерахують грошовим переказом через Ощадбанк із допомогою платіжної системи термінових переказів «Швидка копійка», або ж шляхом зараховування на поточні рахунки, відкриті в цьому ж банку.

Для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися відділення Ощадбанку й надати оператору паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидій відкриють персональний банківський рахунок, на який перерахують суму субсидій у квітні та травні.

Пенсіонери, які отримають пенсійні виплати через інші банки, відповідно зможуть зняти свою субсидію безпосередньо у банкоматі цього банку. Тим, у кого немає пенсійної картки, субсидію разом із пенсією доставить Укрпошта.

Тим громадянам, які звернулись за субсидією вперше, у 2019 році субсидію нададуть у грошовій формі. Тобто розрахунки за спожиті послуги за цих осіб з підприємствами здійснюватиме Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результатами вже цього опалювального сезону залишок невикористаної субсидії готівкою через Ощадбанк.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що платіжки з «космічними» сумами за комунальні послуги лучани можуть очікувати уже в лютому. Незважаючи на те, отримали містяни субсидію чи ні – за комуналку платитимуть у повному розмірі. Натомість у березні держава обіцяє повернути людям кошти. Однак, як бути пенсіонерам, у яких розмір пенсії становить 1,5 тисячі гривень, а платити за комунальні послуги потрібно 1,8 тисяч – невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Александр Показати IP 14 Лютого 2019 08:16
Кто такие - лучани?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus