USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поліцію можуть змусити відшкодувати 158 тисяч збитків бюджету Луцька

24 Лютого 2020 12:47
Через ігнорування поліцейськими своїх прямих службових обов’язків під час протистоянь на Центральному ринку базарників з працівниками муніципальної варти, міський бюджет зазнав збитків на 158 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів сьогодні, 24 лютого.

Як повідомила очільниця Муніципальної варти Луцької міськради Юлія Сиротинська, близько 10 години 4 лютого з Центрального ринку був заблокований і незаконно евакуйований маніпулятор, який протягом тижня перебував на штрафмайданчику полції.

«Роботу маніпулятора ми повинні були оплатити одному із луцьких підприємців погодинно. Працівники поліції вилучили його на штрафмайданчик о 10 годині 4 лютого, і повернули через тиждень о 21-й годині. Ми оплачували за кожну годину простою. Ми повідомляли про це поліцію, але ні Петро Шпига, ні Олег Кічук, ні слідчі на це уваги не звернули. Мало того, вони затягнули транспортний засіб Iveco аж в Сокиричі, де його незаконно утримували», – розповіла членам комісії головна муніципалка міста.

Вона наголосила, що адвокати уже готують документи на стягнення витрачених коштів з поліції у судовому порядку.

«Але коли ми їх отримаємо і повернемо – окреме питання», – каже Сиротинська.

Натомість, вона зазначила, що, окрім незаконного вилучення транспортного засобу, працівники поліції відібрали у працівників муніципальної варти власне майно. Зокрема, нагрудну камеру, частину форменого одягу, а також приватний мобільний телефон одного із муніципалів.

«Ми взяли та зібрали відео-контент, відповідні матеріали з доказами подаємо кому тільки можна. Але нанесені величезні збитки міському бюджету. Відтепер в усіх договорах на оренду спецтехніки ми вказуємо, що в разі форс-мажорних обставин за всі збитки буде відповідати третя особа. Ми п’ять років робимо демонтажі, і, повірте, такої ситуації ще не було. Можливо, підприємець, у якого ми брали в оренду маніпулятор, і «закрив би очі» на тиждень простою на штраф майданчику, але окрім цього у транспортного засобу розбите лобове скло, стопи, обірвані дзеркала... Після того, як нам повернули техніку, ми заплатили підприємцю по рахунках зі своїх коштів. Вони оцінили нанесені збитки, які транспортний засіб отримав внаслідок демонтажних робіт. Нараз йде слідство. На відео є ті, хто кидав це каміння. Встановлені особи, хто це робив.

Департамент муніципальної варти діє лише у правовому полі», – зауважила посадовиця.

Також вона акцентувала, що працівниками поліції, які відмовились чи ігнорували виконання дієвих рішень міської влади, займається внутрішня служба безпеки, яка приїхала не з Луцька.

«Я думаю, що після цього щось таки змінилося, бо вчора, у неділю, о 13 годині дня працівники поліції були в департаменті, і просили забрати заяву до ДВБ. У суботу я була допитана уже в якості потерпілої сторони. Встановлюють цивільних осіб, які перешкоджали, не давали підійти до паркану; працівників поліції, які перешкоджали, скеровували групи осіб, які відкручували балони під тиском тощо», – пояснила Сиротинська депутатам.

Так, виходячи з усього вищесказаного, директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, зазначила, що під час пленарного засідання сесії, що відбудеться 26 лютого, у межах перерозподілу бюджету, розглядатимуть питання щодо спрямування вільних залишків бюджетних коштів на департамент Муніципальної варти – усього 158 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Виборець Показати IP 24 Лютого 2020 13:12
Хто дасть ссилку на ЗУ, який регламентує діяльність муніципальної варти.
Хамло до Виборець Показати IP 24 Лютого 2020 14:13
Хіба може ЗУ "Про місцеве самоврядування".
Адвокат до Виборець Показати IP 24 Лютого 2020 14:15
Міська рада енд компані....як хочу ,так і кручу....
лучанка до Виборець Показати IP 24 Лютого 2020 14:51
А чим вам особисто заважає муніципальна варта? Хоч якийсь порядок у місті намагаються підтримувати, що тут поганого. Доброчесним громадянам вона не заважає. Радше навпаки. А тепер ще й штрафи за парковку йдуть у бюджет.Спробуйте нічого не порушувати ,тоді і відношення до муніципалів зміниться.
123 Показати IP 24 Лютого 2020 13:32
Це треба було до такого додуматись. поліція це державний орган а тому довгоооооо прийдеться чекати коштів з кабміну. це робиться просто сміх.
Хамло Показати IP 24 Лютого 2020 14:17
Головне, підрядник в шоколаді. Мені здається, тут треба трактувати так: "Незаконні дії посадових осіб департаменту муніципальної варти призвели до збитків міського бюджету" Те, що дії департаменту незаконні вже неодноразово було обгрунтовано різними юристами і адвокатами.
Лучанин до Хамло Показати IP 24 Лютого 2020 15:20
проте чомусь суди не поділяють думку тих мамкіних юристів та адвокатів...
Народна прокуратура Показати IP 24 Лютого 2020 14:43
"Той дурень, хто дурним іде панам служити, А більший дурень, хто їм дума угодити!". Л.Глібов. Як завжди, винна поліція. То вона не з народом і її люструють і обзивають катами, то вона не забезпечує інтереси можновладців.
Лучанин Показати IP 24 Лютого 2020 14:45
Хвилиночку, заплатили не з своїх коштів, а з міського бюджета, тобто з грошей жителів міста. Жителі міста (абсолютна більшість) не просили, а навпаки були невдоволені діями муніципалів відносно ринку. Саме тому муніципали через свої дії мусять покрити витрати з власних кишенькових грошей, а не з бюджету міста, а прокуратура має встановити законність діяльності "муніципальної варти" та законність виділення коштів на них. Все ще попереду.
Лучанин до Лучанин Показати IP 24 Лютого 2020 15:19
Ей, не розписуйтеся за мене і абсолютну більшісь, які геть по барабану що там буде, аби не срач як зараз)
Лучанин до Лучанин Показати IP 24 Лютого 2020 19:43
Во! По барабану і аби не срач - так Ви, шановний, якраз до "моєї" групи мешканців міста і належите, так що я абсолютно правильно за Вас "розписався". Вам по барабану, а я реально хочу щоб там навели порядок і ринок виглядав так як і належить. Інша невеличка частина категорично за знесення ринку просто тому що їм так хочеться, бо комусь так хочеться.
Абсолютна більшість Показати IP 24 Лютого 2020 16:28
за закриття удючника.Підійдіть до любого прохожого в місті. До відповідальності так званих ,,підприємців" Хай сплатять ЄСВ і податки за всі попередні роки. І тоді добудують 13 школу і спортзал в 27.
854 до Абсолютна більшість Показати IP 24 Лютого 2020 16:48
З міської ради строчиш?
Досить. Показати IP 24 Лютого 2020 16:45
Зробіть запит у податкову скільки сплатили податків ФОПи м.Луцька за 2019р.Там вистачить не на одну школу!!!Де поділись гроші,питання риторичне!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus