USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через блокування бюджету президентська вертикаль області зробила кожного волинянина своїм ворогом,– Рубльов

12 Лютого 2019 17:59
Голова Волинської облдержадміністрації та керівник департаменту фінансів ОДА повинні понести покарання через блокуванню бюджету області та перевищення службових повноважень, адже при формуванні річного кошторису краю були дотримані усі норми та юридичні вимоги, – переконаний очільник обласного осередку УКРОПу Вячеслав Рубльов.

Про це депутат заявив під час прямого ефіру на ТРК «Аверс».

Нагадаємо, через одноосібне блокування головою Волинської ОДА Олександром Савченком рішення Волиньради про прийняття бюджету на посадовця подали заяви про злочин в ГУНП у Волинській області, прокуратуру області, Національне антикорупційне бюро України та Спецалізовану антикорпційну прокуратуру. Адже, як йдеться у зверненнях, посадовець не мав законного права одноосібно відміняти рішення органу місцевого самоврядування.

Попередня правова кваліфікація, яку дали цьому правопорушенню, передбачена ст. 364 (це перевищення службових повноважень та зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

«Якщо дії чиновника призводять до тяжких наслідків, то це веде до реального строку ув’язнення. Зараз до депутатів обласної ради, до заступників голови обласної ради та безпосередньо до Ігоря Палиці звертаються волиняни за допомогою, які потребують грошей на операції чи лікування важких хвороб. І якщо депутатський корпус не може надати кошти через заблокований бюджет, а це призведе до летальних наслідків, то за такі дії будуть нести відповідальність ті посадові особи, які заблокували бюджет. Якщо чиновники ставлять свої політичні амбіції вище життя людей, то цим діям повинні дати оцінку не тільки мешканці Волині, а й загалом українці», – підкреслив В'ячеслав Рубльов.

Укропівець переконаний, що і голова адміністрації Олександр Савченко і керівник департаменту фінансів Ігор Никитюк перевищили та використали своє службове становище.

«Поліція внесла в єдиний досудовий реєстр кримінальне провадження. Юристи та адвокати обласної ради будуть працювати над тим, аби було внесені відомості персонально щодо цих посадовців і вони отримали покарання за те, що скоїли. Коли бюджет не працює, коли немає можливості забезпечити наші лікувальні заклади необхідними для них речами, ми змушені просити допомогу в благодійників і меценатів, хоча повністю могли забезпечити необхідні витрати коштами обласного бюджету. Президентська вертикаль, яка є в області через таке блокування бюджету зробила кожного волинянина своїм ворогом», – каже депутат.

За словами Вячеслава Рубльова, депутати попередніх скликань в бюджеті не надто розбиралися – усім процесом керували в облдержадміністрації.

«Зараз в бюджетний процес залучені усі депутати. Проводяться комісії, слухання, враховуються інтереси депутатського корпусу», – запевнив укропівець.

Та додав: Волинська обласна рада на чолі з Ігорем Палицею показує реальний приклад децентралізації. Це лякає президентську гілку влади, тому вони хочуть переламати ситуацію у будь-який спосіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus