USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рада збільшила штрафи за паркування на місцях для інвалідів

22 Червня 2017 10:36
Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект № 5629 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю.

"За" проголосували 244 народних депутати, трансляцію вів телеканал "112 Україна".

Законопроект у доопрацьованому до другого читання вигляді передбачає штраф від 1020 до 1700 грн за зупинку чи стоянку автівок на місцях для інвалідів, проте це не стосується випадків вимушеної стоянки.

З тексту вилучили абзац про заборону штрафувати громадян з явними ознаками інвалідності за відсутності у них відповідних документів - автор поправки зазначив, що це “не предмет регулювання даного законопроекту”, а окрім того й так зрозуміло, адже жоден поліцейський не буде складати протокол на водія з явними ознаками інвалідності за стоянку на місці для інвалідів.

Якщо біля будівлі немає позначених місць для паркування людей з інвалідністю, відповідальним за це посадовцям та юрособам загрожує штраф від 1020 до 1700грн.

Як повідомлялося раніше, у першому читанні документ ухвалили 266 голосами на початку квітня поточного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus