USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Романюк: «Якби моя мама побачила, скільки я заплатив за м’ясо – дуже би здивувалася»

23 Листопада 2010 14:44
Луцький міський голова Микола Романюк прогнозує, що прийняття міського бюджету може затриматися, адже за новим податковим кодексом місцеві бюджети тісно пов’язані з державним.

Про це міський голова розповів 23 листопада під час прес-конференції.

Він зазначив, що якщо прийняття Податкового кодексу затримають – це може зумовити затримку у прийнятті місцевих бюджетів. Проте, зазначив Романюк, Міністерство фінансів уже працює над формуванням бюджетної резолюції, враховуючи норми нового ПК.
Романюк зазначив, що у законодавстві передбачаються серйозні зміни щодо розподілення податків. І фінансове управління міськради бере це до уваги, проводячи підготовчу роботу до планування бюджету на наступний рік.

Загалом Романюк каже, що свого ставлення до проекту податкового кодексу ще не сформував, адже його не читав.

«Я податковий кодекс не читав. Тим більше, що його перечитати не можливо. 3агальні підходи – 300 тисяч обороту, обов’язковість касового апарату – я вважаю, що це нормально. Я би його подивився в кінцевому варіанті», - зазначив міський голова.

Він прокоментував, що у будь-якому випадку державі потрібен такий документ.

Як приклад розповідає про те, як 22 листопада з колегами їхав з Києва та зупинився повечеряти у новому придорожньому ресторані на виїзді з Житомира.

На чеці було зазначено, що власник ресторану – підприємець-фізична особа. Порахувавши, Микола Романюк дійшов висновку, що лише на його з колегами столику бізнесмен заробив на податки за місяць.

«М’ясо таке…Що якби моя мама ціну побачила скільки я заплатив – дуже би здивувалася», - пояснив Романюк.
«Інша справа, це те, що пішли на певні уступки. Не можна так різко ошпарювати малий та середній бізнес. Треба певний перехідний період підвищення вимог», - коментує Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
VSC Показати IP 23 Листопада 2010 15:03
Что может судить о бизнесе человек, который вырос на деньгах комсомола и партии? На базаре в начале 90-х не стоял, в Польшу и Турцию не ездил. Сразу сел в теплое кресло, отмыл миллионы, вывел в оффшоры, а теперь рассуждает об обороте 300 тыс. в год. Он даже не может подумать, что это 1 тыс. грн реализации в день. И это чудо мы выбрали в меры.
Скажена мама Показати IP 23 Листопада 2010 15:37
А моя мама плакала б. І плаче. Бо, не те, що м'яса в ресторані поїсти не може, а додому його купити не завжди може собі дозволити! Тут окрім власників крутих ресторанів ще купа підприємців є, які цього кодексу просто не витягнуть! Ясно, що з висоти олімпу, нас, смертних, не розгледиш. Але до народу прислухатися інколи треба, бо окрім прапорів, люди і гвинтівки в руки взяти можуть...
VSC до Скажена мама Показати IP 23 Листопада 2010 15:56
Крутому бизнесмену Романюку, просто невдомек, что кроме банков и ресторанов есть другие виды предпринимательской деятельности.
правда очі коле Показати IP 23 Листопада 2010 16:12
та він правий-колись же повинен закінчитися "комунізм" для торгашів.Чому прибиральниця і підприємець платять різно податки.причому прибиральниця платить більше- і жевріє.а підприємець менше і жиріє.я уявляю що зараз почнеться -але правда очі коле завжди.
VSC до правда очі коле Показати IP 23 Листопада 2010 16:54
Умные уборщицы нанимаются в пять-шесть магазинов или офисов, успевают убрать везде и получить с каждого 300-400 грн в месяц. При этом не уплатив ни копейки налогов. Да они еще и ни копейки не вложили в бизнес. Попробуйте заняться бизнесом, призываю всех обездоленных. Заложите квартиру, возьмите кредит и вперед. Ваши яхты, виллы и кабриолеты ждут вас.
Ніна до правда очі коле Показати IP 23 Листопада 2010 23:43
Крім власників крутих ресторанів, є підприємці, які шурупами поштучно торгують з контейнера три метри квадратних. Це заробітчани в своїй країні, а не бізнесмени. Хай Романюк спробує того хліба. Посоває сумки з лахами, ящики з цвяхами, зварювальними електродами. Матка опуститься або пряма кишка випаде, то куди та "жаба" й подінеться.
Ніна до правда очі коле Показати IP 23 Листопада 2010 23:58
Давайте відділимо мух від котлет - прибиральниця зі свого доходу сплачує (дяді) до пенсійного фонду 2%. А 33% сплачує (дяді)роботодавець, не важливо, крупний чи дрібний. То чому дрібний підприємець-фізична особа має віддавати третину фонду заробітної плати до пенсійного фонду, так само, як власник заводу або шахти? Він же в своїй праці не спирається на підтримку і ресурсні можливості держави, як Пінчук з Ахметовим!
Олександр Показати IP 23 Листопада 2010 17:10
Хай візьме зарплату просто чоловіка і проживе на неї місяць... Розсуждати можна, але коли ти ситий і в тебе кармани забиті грішми, ти не зрозумієш. Зараз настав такий час, що люди реально виживають, а не живуть, економлять на всьому. В ресторани не ходять, немає за що!
M Показати IP 23 Листопада 2010 18:21
А що то мер-комуніст, рахує чужі гроші? Слава Богу, що в нього є гроші і в ресторані посидіти і дорогі страви покуштувати. Але хай заглядає в свою кишеню. Доходи якої, згідно з новою посадою він мав би оприлюднювати, як це роблять в розвинутих країнах.
Lidiya Показати IP 23 Листопада 2010 21:07
Підприємці-це люди які не вимагають робочих місць від держави,а самі створюють їх для себе та інших.Завдяки їм люди мають на "хліб насушний".Хай нова влада створює нові робочі місця-ми тільки-за!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus