USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Соцвиплати для українців в Італії у 2021: суми та умови отримання

23 Листопада 2020 08:15
В Італії офіційно проживають майже 240 тисяч українців. Вони на рівні з італійцями мають право на соціальні виплати та інші бюджетні бонуси.

У матеріалі 24 канал розповідають, які соцвиплати передбачили у бюджеті-2021.

У першу чергу скористатися субсидіями можуть італійці. Проте українці, які мають дозвіл на проживання в Італії, також мають таке право.

Дитячі виплати у 2021

Виплати на новонароджених

І багаті, і бідні італійці чи українці з правом на проживання зможуть отримати фінансову допомогу на новонароджену чи усиновлену дитину, проте розмір залежатиме від доходів.

Сім’ї з низьким доходом (до 7 тисяч євро у рік) – 160 євро в місяць протягом року.

Сім’ї з середнім доходом (від 7 до 25 тисяч на рік) – 120 євро на місяць.

Батьки з високим доходом (від 25 тисяч євро) – 80 євро на місяць.

Якщо для батьків це друга дитина, то суми на 20% вищі. Про це повідомляє The Italian Times з посиланням на проєкт бюджету-2021.

Для фінансової допомоги потрібно звернутися в INPS з відповідною заявою.

Бонус на дитсадок

Батьки у 2021 році в Італії можуть віддати дитину до дитячого садочку за бюджетні кошти. Держава компенсує до 3 тисяч євро за рік за дитину.

Крім того, батьки зможуть і самі залишитися вдома з дитиною, адже у 2021 році вони матимуть 7 додаткових днів звільнення від роботи по догляду за дитиною.

Утримання дітей

Із липня 2021 року батькам в Італії виплачуватимуть допомогу на утримання дітей, так звані аліменти. Розмір таких виплат коливається від 50 євро до 250 євро за кожну дитину віком до 21 року, яка перебуває на утриманні батьків.

Бонуси на купівлю й ремонт

Транспорт

Італійці та українці з правом на проживання можуть купити велосипед чи самокат і отримати так званий кешбек від держави у розмірі 60% від мінімальної суми в 500 євро.

Житлові бонуси

Зробили ремонт – отримайте 50% від витрат назад. Важливо, що ці гроші віддадуть не з бюджету, а з податку, який сплатили безпосередньо ви – а саме податку на прибуток. Максимальна сума ремонту - 96 тисяч євро на кожне помешкання.

Те ж саме із покупкою великої побутової техніки, а також дверима та вікнами. Можна розраховувати на 50% кешбеку.

Якщо надумали ремонтувати фасади будинків, то можна отримати знижку на податки у розмірі 90% від витрачених грошей.

Допомога у пошуках роботи

В Італії близько 11,5% молоді (25-35 років) є безробітними, за даними Statista. Щоб покращити ситуацію уряд Італії у 2021 році пропонує повне звільнення роботодавців від сплати контрибутів (пенсійних внесків) на три роки. Єдина умова – не звільняти нових працівників протягом 9 місяців.

Оскільки безробіття серед жінок вище, ніж серед чоловіків, уряд пропонує звільняти роботодавців, які приймуть на роботу безробітних жінок, від сплати контрибутів, якщо така сума не сягає 6 тисяч євро на рік.

Українці в Італії: хто вони

За офіційними даними Міністерства внутрішніх справ Італії, станом на 2019 рік 239 424 громадян України мають дійсні дозволи на проживання в Італії, як повідомляє Посольство України. Українці займають четверте місце серед громад на території Італії і становлять 6,3% всіх громадян, які не є членами ЄС. Переважно українці в Італії – це жінки (78,8%) з середнім віком 46 років, які проживають на півночі країни.

В Італії зареєстровано понад 100 асоціацій українських громад. Крім цього на території Італії функціонує 26 українських недільних шкіл. Італія приваблює українців не лише на постійне проживання, але й на сезонні підробітки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 23 Листопада 2020 08:47
Це точно як у нас в Україні, українцям, можна отримати, можна побудувати, можна купити, можна жити, можна ще дихати. Аналогічно і в тій же Італії перед кожним словом треба вставляти вставні слова може або можливо скористатися субсидіями, а можна і не скористатися, можна отримати від держави допомогу, а можна і не отримати, можна скористатися житловими бонусами, а можна і не скористатися. Все залежить від конкретної особи: українця, серба чи молдаванина, які мешкають в країні і чиновника, який приймає нужденного, оформляє і видає грошову допомогу чи субсидію.
Отже Показати IP 23 Листопада 2020 09:02
Всі на Італію! Вчителям - інженерам - лікарям не дригатись, бо потрібні виключно прибиральники
Пилип Орлик до "Отже Показати IP 23 Листопада 2020 09:20
Можна я вас трохи поправлю: всі на Італію, бо потрібні професії - переводчиці. Нова професія переводчиці це ті хто переводить хворих та немічний людей у даному випадку італійського походження з одного місця на друге, наприклад з туалету до ліжка, з ліжка на терасу і т.п.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus