USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Суд ухвалив ще одне рішення щодо націоналізації «ПриватБанку»

19 Квітня 2019 16:10
Окружний адміністративний суд міста Києва 18 квітня ухвалив чергове рішення щодо процедури націоналізації «ПриватБанку».

Про це повідомляє ТСН з посиланням на прес-службу НБУ.

Зазначається, що суд повністю задовільнив позов підконтрольної колишньому акціонеру ПриватБанку Ігорю Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd.

Зокрема, задоволені вимоги позивача у частині скасування рішення Національного банку від 13 грудня 2016, яким визначено перелік пов’язаних з «ПриватБанком» фізичних та юридичних осіб. В прес службі, наголосили, що НБУ є одним із основних у процесі виведення у грудні 2016 року неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участі держави. У ході цього процесу було проведено процедуру «bail-in», що полягає в обміні коштів пов’язаних із банком осіб на акції банку із подальшим продажем Міністерству фінансів України.

«Національний банк занепокоєний якістю та результатами розгляду судових справ в Україні, що можуть призвести до втрат коштів платників податків та ризиків для банківської та фінансової стабільності країни. Це може призвести до того, що у пов’язаних з колишніми акціонерами ПриватБанку осіб з’являться підстави для стягнення з банку коштів, що були повернуті державою до капіталу банку у процесі його націоналізації. Рішення суду поки не набрало законної сили та, безумовно, найближчим часом буде оскаржене нами в апеляційному порядку», – сказав начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення про незаконність націоналізації «ПриватБанку» через порушення процедури, яка визначена на законодавчому рівні. Рішення про націоналізацію банку державою було ухвалено 18 грудня 2016 року. Причина – нестача в капіталі «ПриватБанку», яку виявили за результатами стрес-тестування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
127 Показати IP 19 Квітня 2019 16:56
Дефабержировать инициаторов национализации.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus