USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Судитимуть посадовця ДАБІ Волині, який «погорів» на хабарі

28 Березня 2017 12:47
Кримінальне провадження щодо викриття корупційного механізму із систематичного вимагання та отримання виконувачем обов'язків начальника управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області Сергієм Шемейком неправомірної вигоди від забудовників за безперешкодну реєстрацію дозвільних документів у сфері містобудівної діяльності завершили. Кримінальне провадження разом із обвинувальним актом буде скеровано до суду.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУНП у Волинській області.

Нагадаємо, що в листопаді 2016 року працівники слідчого управління ГУНП у Волинській області в рамках кримінального провадження відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України спільно із працівниками Служби безпеки України в області за процесуального керівництва прокуратури Волинської області та за сприяння сектору з питань запобігання та виявлення корупції Державної архітектурно-будівельної інспекції України викрили корупційний механізм із систематичного вимагання та отримання одним із керівників управління ДАБІ у Волинській області неправомірної вигоди від забудовників за безперешкодну реєстрацію дозвільних документів у сфері містобудівної діяльності.

У середньому за отримання дозволів на початок робіт та введення об’єктів в експлуатацію правопорушники одержували від однієї до кількох тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Кримінальне провадження відносно посадовця за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ст. 366-1 (Декларування недостовірної інформації), ст. 368-2 (Незаконне збагачення) із обвинувальним висновком направлено до прокуратури області для подальшого скерування до суду.

Співучасники посадовця уклали із прокурором угоду про визнання вини за ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Варто додати, під час проведення санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів вилучено близько 30 тисяч доларів США та 30-мм снаряд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОООО Показати IP 28 Березня 2017 19:19
А чому ВН не пишуть, що він уже ходить на робату????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus